INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Reformă totală în English Football League! Vești proaste pentru cluburile din afara Angliei

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 11:28

English Football League se înnoiește din temelii după rebranduirea din luna mai!

Cunoscută anterior ca The Football League, competiția care răspunde de Championship, Football League One și Football League Two se pregătește de o expansiune, care nu vizează însă și cluburile din afara Angliei și Țării Galilor.

Schimbare majoră va fi trecerea de la sistemul cu trei eșaloane la unul cu patru divizii a câte 20 de echipe, începând cu sezonul competițional 2019-2020.

Deși s-a propus ca echipele din Premier League B, respectiv grupările din afara sistemului englez, precum granzii de la Celtic Glasgow sau Glasgow Rangers să fie invitate în noul National League Three, ideea a fost respinsă la întâlnirea reprezentanților celor 72 de cluburi din EFL.

Se pare că pentru a completa numărul total de 80 de echipe, cele opt grupări lipsă vor promova din National League, al cincilea eșalon din fotbalul englez.

"Toate echipele care vor vota o propunere finală în 2017 au luat în considerare aspectele specifice de regionalizare, numărul de echipe pe eșaloane, restructurarea diviziilor, pauzele competiționale și completarea numărului de echipe", arată un comunicat al EFL.

Cu această restructurare se speră la mai multe meciuri competitive, dar și la o rețetă financiară mai bună. Ca totul să devină oficial, la adunarea din vara viitoare vor fi necesare voturile a 65 de echipe din cele 72 (90%).

surse: bbc.com, getwestlondon.co.uk

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează