INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Reuniunea ECA ne liniștește: „Proiectul inițial al Ligii a fost abandonat. Vrem și țările mici”

FOTO: GettyImages // Andrea Agnelli
FOTO: GettyImages // Andrea Agnelli

Articol de - Publicat miercuri, 11 septembrie 2019 12:21

Asociația Cluburilor Europene nu a luat o hotărâre definitivă, dar e aproape sigur că, din 2024, nu va fi o Ligă a Campionilor în care 24 din cele 32 de participante vor avea asigurate locurile pentru ediția următoare.

Luni și marți, ECA s-a reunit la Geneva, și Andrea Agnelli, liderul lui Juventus, a fost reales ca președintele al Asociației Cluburilor Europene. 

S-a discutat din nou despre noua Ligă a Campionilor, care va avea o altă față din 2024, dar e aproape sigur că nu se va respecta scenariul inițial, de coșmar pentru echipele din campionatele mici. Cel conform căruia 24 din cele 32 de participante urmau să aibă locurile asigurate pentru ediția următoare a competiției.

„Proiectul inițial a fost abandonat”, a spus unul dintre cei prezenți la adunarea generală din Elveția. „Trebuie să avem mai multe meciuri europene. Ne dorim o prezență echitabilă în grupele Ligii. Vrem și participarea țărilor mici”, a anunțat Agnelli. 

Potrivit L'Équipe, acesta ar fi propus să nu mai existe campionate cu mai mult de 18 echipe, pentru a avea mai mult spațiu în programul stagional, dar e de așteptat protestul marilor ligi: Premier, LaLiga, Ligue 1 și chiar Serie A, toate cu câte 20 de formații. 

VEZI ȘI:

Robert Prosinečki nu-și mai dă demisia de la bosniaci » „Ar fi fost ușor să plec și să spun că s-a terminat” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
rocky2
rocky2  •  11 Septembrie 2019, 13:30

Gigi tata, nu te bucura inca, pana in 2024 fcsb nici nu va mai exista!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close