INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ronaldinho, show și în declarații, nu doar pe teren: "Messi, Neymar, Suarez? Ar fi fost rezerve pe vremea mea"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 februarie 2016 11:25

Într-un interviu acordat pentru Radio Barcelona, Ronaldinho a vorbit despre perioada petrecută la clubul catalan și despre vedetele actuale ale echipei: Messi, Suarez, Neymar.

"În 2003, am ales Barça pentru că eram foarte bun prieten cu Rosell și idolii mei, Romario, Ronaldo, jucaseră aici.

Fratele meu a primit multe oferte și telefoane la vremea aceea din partea celor de la Real Madrid, dar mulțumesc Lui Dumnezeu că am ajuns la Barça".

Ovația de pe "Bernabeu"

"Am un prieten, Mimo, care seamănă mult de tot cu domnul care m-a aplaudat pe «Bernabeu». Și acum, eu și ceilalți prieteni ai mei facem glume și-l întrebăm dacă el era cel care m-a aplaudat atunci.
Puțini jucători au avut bucuria de a trăi ceva asemănător aplauzelor primite de mine pe Bernabeu, e o fericire imensă. La vremea aia n-am realizat măreția momentului, dar o dată cu trecerea timpului, am înțeles. Am văzut de foarte multe ori meciul ăla și momentul ovației".

Stilul Ronaldinho 

"Mereu căutam scheme noi la antrenamente pentru a-i păcăli pe adversari în meciurile oficiale. Niciodată n-am făcut ceva doar pentru mine, ci pentru a ajuta echipa. Le mulțumesc colegilor că m-au lăsat să fac toate prostiile pe care am vrut să le fac la antrenamente, pentru că apoi le aplicam la meciuri și ajutam echipa"

Fotbalul în pași de dans

"Golul marcat contra lui Chelsea a fost ca un dans. Fotbalul are multe elemente din dans, atunci cînd inovezi, cînd driblezi, de fapt, dansezi".

"Messi, cel mai bun... după mine"

"Messi a fost mereu un adevărat prieten. Stăteam unul lîngă celălalt în vestiar. El a fost mereu un tip special. E cel mai bun fotbalist pe care l-am văzut jucînd... după mine. Acum e epoca lui Messi, Neymar și Suarez, deși pe vremea mea ar fi fost rezerve . Bine, Messi nu, dar ceilalți doi da (rîde). Glumesc. Eu am jucat cu Eto'o, Giuly, Larsson. Dacă nu vorbesc eu despre ei cine s-o facă? Messi, Neymar și Suarez sînt cei mai buni în acest moment. Fotbalul e construit din momente".

Pasionat de viața de noapte

"Îmi place mult să ies și să mă distrez, și ce dacă? Și vouă vă place! Diferența e că eu fiind persoană publică tot ceea ce fac se exagerează. Sînt multe mituri legate de fotbaliști. Mă supără minciunile. Dacă am un pahar cu apă în față apare că era votcă. Altul bea whisky și nu știe nimeni cine e, dar cînd ești persoană publică apar tot felul de povești. Beau un pahar și se scrie că am băut pînă n-am mai putut. Asta mă deranjează".

Comparația cu Neymar

"Nu am inventat eu fotbalul. Eu am copiat de la alții și am adaptat driblingurile. Neymar va fi mereu comparat cu mine pentru că e brazilian și pentru postul pe care joacă. Neymar nu-mi amintește de mine. Fiecare are un alt stil. Neymar va fi cel mai bun din lume pentru felul în care joacă, nu trebuie făcute comparații".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
gheisul
gheisul  •  05 Februarie 2016, 21:19
Postat de ortega pe 05 Februarie 2016, 13:08

*** *** , și vorbește gura fără el , ca fcpcspcs-iștii ... Erau rezerve la pilit dinții eventual ... cu ai tăi puteai ara , penibilule ...

Tu nu stii sa accepti o gluma? Cat de multa rautate poate sa aiba un om ca tine despre un articol ca asta, sunt decenii si decenii, dupa cum vad eu el nu a facut nici o comparatie dar romanii asa sunt toti dau cu bata in apa fara sa gandeasca..

mr.ban
mr.ban  •  05 Februarie 2016, 16:09

Ronaldinho cred ca fumase ceva inainte sa dea interviul asta. In orice caz, se intelege sensul ideilor lui, binecuvantat fie-i sufletul, hahah. In orice caz, un fotbalist fenomenal la vremea lui. Tin minte cum ma minunam in 2006 de tot ce facea la Barca pana sa joace la mondial.

ortega
ortega  •  05 Februarie 2016, 13:08

*** *** , și vorbește gura fără el , ca fcpcspcs-iștii ... Erau rezerve la pilit dinții eventual ... cu ai tăi puteai ara , penibilule ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează