INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA / BAYERN - DORTMUND 6-0

S-a aflat numele noului antrenor al lui Bayern » Și nu e o glumă de 1 aprilie!

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 01 aprilie 2018 12:01

Croatul Niko Kovaci, 46 de ani, ar avea o clauză care îi permite să plece de la Frankfurt dacă e ofertat de campioană. Va fi oficializat în această lună.

Într-un moment de fericire maximă, după 6-0 în "clasicul" cu Dortmund (5-0 la pauză), titlul fiind 99,9% asigurat, Karl-Heinz Rummenigge anunță: "Jupp Heynckes nu mai continuă. A fost dorința lui să plece". Directorul executiv al lui Bayern completează: "Numele viitorului antrenor va fi cunoscut cel mai târziu la sfârșitul lui aprilie".

Doi ani la mândria Bavariei

Nu va fi Thomas Tuchel: "Ne-a spus că a semnat deja cu un alt club. Nu e nicio problemă". Foarte probabil, Tuchel își va relua cariera la PSG. La München, alt antrenor tânăr apare la orizont. E Niko Kovaci, 46 de ani, fost internațional croat născut la Berlin, care are dublă cetățenie și care a jucat aproape întreaga carieră în Bundesliga. Inclusiv doi ani la mândria Bavariei.

Kovaci, selecționerul Croației între 2013 și 2015, acum sub contract cu Eintracht Frankfurt (locul 6 în campionat), e în avantaj față de Ralph Hasenhüttl, 50 de ani, tehnicianul austriac al lui RB Leipzig. Are o clauză specială ce îi permite să renunțe la actualul angajament dacă are ofertă de la Bayern. Exact ceea ce s-a întâmplat. Fapt confirmat și de Lothar Matthäus, fosta glorie bavareză, azi consultant la Sky. z

"Cred că Niko Kovaci ar fi antrenorul perfect pentru Bayern. A jucat la München și are bune relații acolo"
Kevin-Prince Boateng, atacant Frankfurt

51 de meciuri a jucat Niko Kovaci în două sezoane la Bayern (2001-2003), marcând 5 goluri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează