INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL SOCIEDAD - BARCELONA 2-4

S-a întâmplat după 89 de ani! Barcelona, unica neînvinsă din primele 5 campionate europene » Messi, record după record + diferență uriașă față de Real Madrid

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2018 12:33

Barcelona s-a impus cu 4-2 pe teren celor de la Real Sociedad, iar catalanii au pus capăt coșmarului San Sebastian: prima victorie pe "Anoeta" după 11 ani. Meci în care Messi a devenit cel mai prolific jucător all-time în Top 5 Europa. 366 de goluri în LaLiga.

Barcelona se gândea numai la această dată. 5 mai 2007. În acea zi, cu Frank Rijkaard antrenor, trupa blaugrana câștigase pe terenul lui Real Sociedad, 2-0, goluri Iniesta și Eto'o. De atunci, catalanii n-au mai reușit să învingă la San Sebastian, indiferent cine a fost pe bancă: Guardiola, Tito Vilanova, Martino sau Luis Enrique. A reușit Ernesto Valverde, din prima încercare. Și în ce stil, revenind de la 0-2 pentru un 4-2 triumfal în potopul de pe "Anoeta". 

Vezi aici VIDEO cu rezumatul meciului de ieri

Vezi VIDEO cu rezumatul meciului din 2007, Real Sociedad - Barcelona 0-2

19 puncte față de Real

Cu Valverde, Barça joacă aproape fără greșeală. 16 succese și 3 egaluri, s-a detașat în Spania, având 9 puncte de Atletico, 11 de Valencia și 19 de Real, diferență record față de marea rivală din Clasico. Și a rămas unica echipă din primele cinci campionate continentale fără înfrângere în acest campionat, după ce Manchester City a pierdut cu Liverpool, 3-4.

Nu mai marcase de un an din fază fixă

Messi? Cine-l oprește? O lovitură liberă magică, nu mai marcase din fază fixă în LaLiga din 4 februarie 2017, l-a egalat pe Ronaldo, 19 goluri, în vârful ierarhiei celor mai prolifici jucători cu asemenea execuții în campionatul spaniol. Și l-a depășit pe Gerd Müller. E golgeterul all-time în Top 5 Europa. Are 366 de goluri în LaLiga, 401 meciuri. Gerd avea 365 în 427 de partide de Bundesliga

89 de anitrecuseră de când Barcelona nu a mai întors rezultatul după ce a fost condusă la pauză în Țara Bascilor: 2-1, de la 0-1 cu Real Union (1929)

29 de goluri a înscris Leo Messi în total din lovitură liberă la Barcelona

17 reușiteare Messi în LaLiga 2017-2018 și e golgeterul acestui sezon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează