INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

S-a retras din națională, dar continuă lupta » Buffon n-are timp de lacrimi: recorduri incredibile de atins cu Juventus

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 17 noiembrie 2017 11:01

Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus, ce a ratat prezența la al 6-lea Mondial, vrea să devină lider absolut la meciuri în Serie A, să câștige al șaptelea titlu consecutiv și al nouălea în total, alte performanțe neatinse.

Lacrimile de după barajul cu Suedia nu s-au uscat, la fel cum rana din suflet provocată de ratarea celui de-al șaselea Mondial încă mai sângerează, dar Buffon nu s-a retras decât de la "națională". Portarul de 39 de ani mai are în față suficiente provocări: să-l întreacă pe Maldini și să câștige și al nouălea scudetto cu Juventus!

"Gigi are nevoie să se reîncarce"

Ar intra în istorie și cu al șaptea titlu consecutiv dacă va fi iar primul în Serie A la finele stagiunii, depășindu-i pe Ferrari, Furino și Rosetta, deținători a opt succese în campionat. "Gigi i-ar fi cedat duminică probabil locul lui Szczesny între buturi, contra Sampdoriei, dar, după noaptea de coșmar de pe San Siro, are nevoie să se reîncarce, chiar dacă vine și derbyul cu Barcelona", a scris Gazzetta dello Sport.

Pentru că vizează recordul de meciuri în Serie A al lui Paolo Maldini. Încă 21, pe care le poate aduna în acest sezon, și fosta legendă a Milanului va coborî pe locul 2. După ce i-a lăsat în urmă pe Javier Zanetti și pe Totti, Buffon nu se oprește! 

"Să călătorești e mai frumos decât să ajungi la destinație și să te lupți e mai frumos decât să învingi. E ceea ce mă așteaptă și mă ține viu"
Gianluigi Buffon, portar Juventus

"Gigi, ridică-te! Nu trebuia să plângi! Buffon rămâne cel mai bun portar din istoria fotbalului italian. A fost un exemplu și a inspirat generația mea" Emiliano Viviano, portar Sampdoria

627 de meciuri în Serie A are Buffon (Parma 1995-2001, Juventus 2001-2006 și din 2007 până în prezent). Paolo Maldini s-a oprit la 647 în 25 de sezoane la Milan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează