INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Scandal în Egipt! Messi a făcut o gafă la TV, iar un oficial al federației a izbucnit în insulte și atacuri antisemite!

Messi nu a fost atent la cultura egiptenilor
Messi nu a fost atent la cultura egiptenilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2016 18:37

Lionel Messi a acceptat invitația unui post TV din Egipt, iar în timpul emisiunii a fost protagonistul unei gafe care a stârnit polemici aprinse în țara africană.

Starul Barcelonei a încercat să facă un gest frumos și și-a donat ghetele pe care le avea la el pentru a fi licitate la o acțiune de binefacere.

Deși gestul s-a dorit unul nobil, mai mulți egipteni nu l-au apreciat, ba chiar s-au enervat!

În cultura arabă, arătarea tălpilor unei alte persoane echivalează cu un gest de dispreț, iar ghetele semnifică murdărie. Prin urmare, oferirea unei perechi de ghete a fost interpretată de egipteni ca o umilire.

Polemicile au explodat după ce ofițerul de presă al Federației Egiptene de Fotbal a avut o reacție acidă la adresa lui Messi.

”Populația noastră săracă și modestă nu are nevoie de Messi. Dacă el avea intenția să ne umilească, mai bine își dădea cu ghetele în cap. Nu avem nevoie de ghetele sale, nici de acțiuni de binefacere din partea evreilor. Să își dea ghetele în țara sa, Argentina e plină de săraci”, a afirmat Azmy Megahed.

Dacă oficialii federației au reacționat agresiv, în schimb Messi a fost susținut de unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști din Egipt. Mido a afirmat că Messi a fost de bună credință și că pentru jucători, ghetele reprezintă cel mai valoros lucru.

Statul Egipt este unul dintre adversarii tradiționali ai Israelului, cu care a purtat mai multe războaie de-a lungul secolului trecut.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  31 Martie 2016, 18:01

de unde pana unde, messi evreu ?! cat de relatiile egiptului cu israelul, au relatii de vecinatate si relatii diplomatice, nu chiar cordiale, dar la nivel de ambasade, au si consulate, puncte de trecere a frontierei...ala de la federatie era un zbanghiu. vreun vadim de'al lor.

bumix
bumix  •  31 Martie 2016, 09:46

ne luam dupa niste neica nimeni ,MESI a facut un gest extraordinar ,ghetele sint cel mai pretuit lucru la un fotbalist .cit despre obiceiurile arabilor doar nu ne vom da noi dupa eisa se initieze si ei in fotbal

jianu_pandurii
jianu_pandurii  •  30 Martie 2016, 22:00
Postat de adi_stelistul pe 30 Martie 2016, 20:52

Suna doar ciudat, dar nu e gresit. Antisemitismul e ura fata de evrei, nu fata de semiti. In sfarsit, divagam prea mult

daca si unii si altii sunt semiti, chiar nu pot fi antisemiti egiptenii

Vezi toate comentariile (18)
Comentează