INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Scandal uriaș în Portugalia » Sporting și Benfica se acuză una pe cealaltă de corupție: "Dădeați cadouri de 250.000 de euro"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2015 19:12

Un scandal de proporții pune într-o lumină foarte proastă campionatul Portugaliei. Benfica și Sporting sînt acuzate de corupție. Totul a pornit în urma unor documente publicate de site-ul Football Leaks.

Documentele demonstrează relațiile dubioase pe care cele două cluburi le-au avut, iar unele aduc la cunoștință posibile acte de mituire ale arbitrilor și spălare de bani.

Deși au apărut influențe pentru a mușamaliza cazul, rivalele celor două cluburi din Lisabona fac tot posibilul pentru a descoase acest scandal, dar și cele două cluburi se pîrăsc una pe cealaltă.

Informațiile de pe site-ul citat se referă la anumite suspiciuni cum că Sporting ar ceda o parte din banii încasați din transferuri către o a 3-a parte, așadar clubul este prejudiciat, dar și statul. Se presupune că președintele Benficăi este în spatele acestor scurgeri de informații.

Ca răspuns, președintele lui Sporting a declarat în direct la TV că oficialii celor de la Benfica ofereau cadouri arbitrilor care urmau să-i conducă.

UEFA permite cluburilor să cumpere arbitrilor cadouri în valoare de 183 de euro sau mai puțin, dar președintele lui Benfica ar fi cheltuit mai bine de 250.000 de euro în ultimul an pentru aceste "atenții".

Tot președintele lui Sporting susține că a intrat în posesia unui cadou care ar fi trebuit să meargă la arbitri. Acestea conțineau printre altele invitații la cele mai luxoase restaurante din Lisabona.

Președintele lui Sporting este acuzat la rîndul lui de oficialii celor de la Benfica Lisabona că are o companie terță prin care ajută clubul să vîndă și să cumpere jucători în schimbul unor procente. În acest caz este investigat și transferul lui Rojo la Manchester United, din care compania condusă de acesta ar fi avut procent.

TAS va da un verdict în acest caz în săptămînile următoare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
adriann_
adriann_  •  08 Octombrie 2015, 11:53
Postat de 7mai1986 pe 07 Octombrie 2015, 23:43

Fraiere diferenta intre valijoara sampanii si portughezi este urmatoarea.Valiza era catre o echipa care juca cu contracandiata Stelei ,ca aceasta sa-si apere corect sansele.Diferenta intra samapanii si valiza este ca seful unei echipe cerea sefului arbitrilor sa-i de arbitrii care sa-l ajute.Intelegi sau trebuie sa-ti desenez?!

Da mai valahule, iar in sezonul urmator aia care luau valiza de la becali urmau sa-si dea viata pe teren contra FCSB-ului, nu? Voi stelistii aveti tot atata rusine cat si idolul vostru becali...

7mai1986
7mai1986  •  07 Octombrie 2015, 23:43
Postat de nebraska pe 07 Octombrie 2015, 22:02

Alea-s acuze neprobate,noi avem valijoara noastra cat se poate de reala.

Fraiere diferenta intre valijoara sampanii si portughezi este urmatoarea.Valiza era catre o echipa care juca cu contracandiata Stelei ,ca aceasta sa-si apere corect sansele.Diferenta intra samapanii si valiza este ca seful unei echipe cerea sefului arbitrilor sa-i de arbitrii care sa-l ajute.Intelegi sau trebuie sa-ti desenez?!

maianimalule
maianimalule  •  07 Octombrie 2015, 22:06

au si portughezii shampagiisti lor :))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează