INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Schimbare majoră de regulament în Premier League » 14 echipe au votat pentru introducerea noii reguli

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat vineri, 08 septembrie 2017 10:55

Cluburile din Premier League au stabilit ca începând de anul viitor, fereastra de transferuri se va încheia în joia de dinaintea startului campionatului. Reprezentanții a paisprezece echipe au votat pentru introducerea acestei reguli, anunță cei de la Mirror.co.uk.

Mai mulți președinți ai formațiilor de top din Anglia au cerut modificarea datei limită de terminare a perioadei de mercato, după ce în această vară s-au oficializat multe mutări după începerea sezonului.

Unii jucători nu au fost folosiți de cluburi în primele trei etape din Premier League, în speranța efectuării unor tranzacții în ultimele zile ale ferestrei de transferuri. Spre exemplu, Philippe Coutinho nu a jucat în tricoul lui Liverpool la debutul campionatului, așteptându-se încheierea unui acord cu Barcelona și plecarea acestuia la echipa catalană.

În mod similar, Virgil van Dijk nu a evoluat pentru Southampton, el fiind curtat de mai multe formații de top, precum Liverpool sau Arsenal. În comunicatul oficial al Premier League se arată că ”perioada de transferuri din vara viitoare se va încheia la ora 17.00, joi 9 august 2018. Această regulă se va aplica numai achizițiilor de jucători. Cluburile vor avea posibilitatea în continuare să vândă fotbaliști în alte ligi, acolo unde fereastra de mercato este deschisă”.

Printre ultimele tranzacții efectuate în Premier League, menționăm mutarea lui Alex Oxlade-Chamberlain de la Arsenal la Liverpool pentru 40 de milioane de lire sterline, a lui Danny Drinkwater de la Leicester la Chelsea pentru 35 de milioane de lire sterline și a lui Mamadou Sakho de la Liverpool la Crystal Palace pentru 26 de milioane de lire sterline.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
lukis
lukis  •  08 Septembrie 2017, 14:17

Deci Philippe Coutinho va putea pleca anul viitor la Barcelona dupa inceperea campionatului...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează