INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRAJ VIDEO

Schimbare majoră în Bundesliga! Fazele litigioase vor fi reluate pe tabelă: e o măsură bună?

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2017 10:56

Federația germană a decis să pună 2 asistenți video la fiecare meci, iar toți fanii vor putea vedea pe stadion dacă arbitrul a apreciat corect situațiile controversate.

Scandalul produs de VAR și demiterea șeful centrului de control pentru arbitrajul video, Hellmut Krug, a fost stins de federația germană. Începând din etapa viitoare a Bundesligii, vor fi doi asistenți în fața monitoarelor.

Noul responsabil VAR, Lutz Michael Fröhlich, a decis ca unul să urmărească meciul, iar celălalt să analizeze și să revadă fazele litigioase. Potrivit Bild, reluările vor putea fi vizionate și de fani pe tabelele de pe stadion!

Urmașul lui Krug, dat afară pentru că l-a influențat pe asistentul video Marco Fritz s-o avantajeze pe Schalke în meciul cu Wolfsburg (1-1), dorește astfel mai multă transparență:

"Au fost ceva probleme, dar sistemul nu e falimentar. Toți cei implicați în fotbal, arbitri, cluburi, suporteri și media, vom ajuta la eliminarea erorilor". 

VAR ajunge și în Anglia!

Și englezii deschid mai larg poarta tehnologiei. După ce-au adoptat "Hawk-Eye" pentru linia porții, vor aplica, sub formă de experiment, arbitrajul video la meciul amical al "naționalei" contra Germaniei, programat mâine pe Wembley!

VAR nu va funcționa însă la niciunul din barajele CM 2018, deși va fi folosit la anul, în Rusia! 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ucluj2011
ucluj2011  •  10 Noiembrie 2017, 04:31

Oh DA , Este o soluție foarte , foarte bună.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  09 Noiembrie 2017, 12:11
Postat de ray51 pe 09 Noiembrie 2017, 11:07

Reluarea fazelor litigioase pe tabelele de afisaj ale stadionului, este una dintre cele mai proaste solutii. Datorita miilor de pareri contradictorii.

da, asa e, sunt cateva clone pe aici care o sa spuna si acum ca dan petrescu merita penalty, nu conteaza ce a facut, sa i se dea...

dinamo_fan
dinamo_fan  •  09 Noiembrie 2017, 12:02
Postat de ray51 pe 09 Noiembrie 2017, 11:07

Reluarea fazelor litigioase pe tabelele de afisaj ale stadionului, este una dintre cele mai proaste solutii. Datorita miilor de pareri contradictorii.

pareri contradictorii sunt si vor fi mereu. cand parerile sunt impartite e clar ca adevarul e undeva la mijloc si atunci arbitrul practic orice decizia ia decizia e corecta. marele castig este atunci cand decizia este clara si arbitrul nu a vazut..cum ar fi o minge intrata cu totul in poarta sau un offside. e numai de castigat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează