INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scrisoarea unui jucător de rugby către Cristiano Ronaldo, deranjat de comentariile starului de la Real Madrid: ”Noi nu simulăm şi nu tragem de timp!”

:rel:d:bm:GF2EA9N1J2801
:rel:d:bm:GF2EA9N1J2801

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 08 octombrie 2014 13:04

La finalul partidei din Uefa Champions League, dintre Ludogoreţ şi Real Madrid, Cristiano Ronaldo a declarat că se simte de parcă ar fi jucat rugby, din cauza durităţii adversarilor.
Fermin de la Calle, un jurnalist spaniol şi fost jucător de rugby, i-a scris o 
scrisoare lui Cristiano Ronaldo pe blogul său, în care îi transmite acestuia că declaraţia de la finalul artidei este una greşită şi că rugby-ul este un sport în care jucătorii se respectă între ei, spre deosebire de fotbal.

Rugby-ul este un sport de contact, dur şi agresiv, dar niciodată violent. În 
rugby este interzis să loveşti un adversar şi orice tip de agresivitate este 
sancţionat dur. Jucătorul este eliminat şi sancţionat de club, iar în vestiar 
trebuie să îşi ceară scuze faţă de colegi, pentru că şi-a lăsat echipa în inferioritate.

”Pe tricourile noastre nu sînt trecute numele pentru că nu asta contează. Important e ca jucătorul să işi facă treabă. La noi nu există Balon de Aur sau titlu de golgheter. Cînd marchează un jucător, el sărbătoreşte cu echipa, nu singur.

La rugby, mingea trebuie să fie tot timpul în joc. Noi nu tragem de timp şi 
nici nu simulăm. Astfel, cel mai bun cîştigă. Noi ne adresăm arbitrului cu 
«domnule» şi doar căpitanii vorbesc cu el.

În timpul meciului jucătorii sînt adversari, iar la final sînt prieteni. 
Niciodată duşmani, pentru că avem un cod pe care îl respectăm. La finalul 
meciului, facem un culoar pentru adversari şi ne felicităm, chiar dacă am 
pierdut sau am cîştigat.

Cristiano, cred că declaraţia ta a fost una nefericită şi te invit la un meci 
de rugby, iar la final să bei o bere cu noi”, scrie în scrisoarea pentru 
Ronaldo.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
wwerko80
wwerko80  •  09 Octombrie 2014, 09:33

Pai nici in fotbal nu ai voie sa iti lovesti adversarul si daca lovesti, esti sanctionat. Asta vrea sa spuna ca si cum fotbalul se joaca intr-o jungla fara reguli si rugbyul este un sport unde toti se respecta la maxim, chiar daca isi rup niste oase intre timp. Ronalda vb despre faptul ca au jucat agresiv si dur, cum NU ar trebuii sa se joace in fotbal. nu a jignit rugbyul in niciun fel. Dar rugbystul pt 15 sec de faima face orice

marian0904
marian0904  •  08 Octombrie 2014, 23:48

Rugbystii o tot dau cu chestia ca sportul lor e unul pentru haimanale, dar jucat de gentlemani. In acest fel se autocaracterizeaza ca gentlemani. Ca rugby-ul e un sport din ce in ce mai dur o demonstreaza felul in are arata acum jucatorii echipelor mari. Sunt, pur si simplu, niste dulapuri. Iar in joc sunt bestii. Orice contact, chiar regulamentar, facut in forta duce la inlaturarea sai intimidarea adversarului. Cred ca Ronaldo se referea la un astfel de joc facut asupra sa, cu contacte dese, in forta, uneori putand fi prins si la mijloc, intre 2 adversari. Arbitrii ar trebui sa sanctioneze astfel de maniere de joc in fotbal.

mixmax
mixmax  •  08 Octombrie 2014, 16:10

cu ce-a gresit Ronaldo cand a spus ca dupa acel meci de fotbal se simte de parca ar fi jucat rugby cand insusi nenea ziaristu recunoaste ca rugbyul este un sport de contact dur si agresiv? Sau poate ca rugbystii nu simt durere si atunci ii e greu lui Farmin sa priceapa despre ce vb Ronaldo...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează