INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Se încheie era Wenger? Un mare tehnician îşi anunţă venirea la Arsenal din vară!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 01 martie 2017 15:37

Massimiliano Allegri, tehnicianul care a câştigat de 3 ori campionatul în Serie A, o dată la Milan şi de două ori la Juventus, şi-a anunţat venirea la Arsenal din vară, conform celor de la calciomercato.com.

Conform sursei citate, Allegri le-ar fi dezvăluit unor prieteni din Livorno, localitatea sa natală, că e gata să preia banca tehnică a tunarilor de la începutul sezonului viitor.

Un alt lucru care ar putea întări aceste speculaţii este legat de recenta dispută pe care antrenorul italian a avut-o cu Leonardo Bonucci, fundaşul lui Juventus, după meciul cu Palermo, când cei doi şi-au aruncat cuvinte grele, iar Allegri a decis să-l scoată din lot pentru partida din Champions League, cu Porto.

Tehnicianul de 49 de ani a fost nemulţumit şi de faptul că cei din conducere nu l-au susţinut mai mult în acest conflict şi le-ar fi oferit un ultimatum bianconerilor, transmiţându-le să aleagă între el şi Bonucci, potrivit Gazzeta dello Sport.

Arsenal nu trece prin cea mai bună perioadă, singurele şanse reale pentru câştigarea unui trofeu avându-le în Cupa Angliei. În Premier League, "tunarii" sunt pe poziţia a patra, la 13 puncte de liderul Chelsea, iar în Champions League sunt ca şi eliminaţi, după ce în turul "optimilor' au fost învinşi de Bayern Munchen, scor 5-1.

Astfel, dacă mutarea s-ar realiza, Arsene Wenger, al cărui contract cu londonezii expiră în iunie, ar părăsi-o pe Arsenal după nu mai puţin de 20 de sezoane, perioadă în care a obţinut trei titluri de campion în Premier League, şase Cupe şi patru Supercupe ale Angliei.

Cei de la Juventus sunt şi ei în căutarea unui înlocuitor pentru Allegri după încheierea sezonului, iar cel mai vehiculat nume în presa italiană este cel al lui Luciano Spalletti, în prezent la AS Roma.

7 trofee are Allegri în palmares: trei titluri în Serie A (două cu Juventus, unul cu Milan), două Supercupe ale Italiei (una cu Juventus, una cu Milan) şi două Cupe ale Italiei (ambele la "Bătrâna Doamnă").

În afara granzilor Juventus şi Milan, Allegri a mai antrenat formaţii precum Sassuolo sau Cagliari, astfel că acesta ar putea avea prima experienţă în străinătate în cazul venirii la Arsenal.

surse: calciomercato.com, dailystar.co.uk, gazzetta.it

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  01 Martie 2017, 19:07

Arsene Wenger este rusinea lui Arsenal, pata neagra a palmaresului acestui imens club englez! In ciuda milioanelor fara numar aduse la bugetul clubului, fanii englezi asteapta performante si titluri, nu bani in conturile patronilor...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează