INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARBITRAJ

Șeful arbitrilor FIFA pledează pentru tehnologia VAR: "Mai bine decidem lent și corect decât să trecem peste greșeli"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 27 iunie 2017 10:58

Șeful arbitrilor FIFA admite imperfecțiunile arbitrajului video, "pauzele prea lungi pentru decizii sunt inacceptabile, trebuie să fim mai rapizi", dar remarcă eliminarea erorilor grave la turneul din Rusia.

Massimo Busacca a tras linie după faza grupelor de la Cupa Confederațiilor. Folosirea VAR, în premieră la o competiție sub egida FIFA, a eliminat greșelile grave în cele 12 partide jucate, însă șeful suprem al arbitrilor este de acord că sistemul trebuie îmbunătățit.

"Arbitrajul video ajută, dar e nevoie să fim mai rapizi, aceste teste ne vor servi pentru a ameliora aplicarea VAR", a declarat fostul central elvețian în Gazzetta dello Sport.

"Să nu blocăm meciurile!"

Timpul mare de analiză a fazelor controversate și confuzia provocată în teren și-n tribune îl deranjează și pe Busacca:

"E inacceptabil să existe pauze prea lungi. Ideea este să nu blocăm meciurile, dar, în actuala fază de experimente, e mai bine să decizi în manieră corectă și să apreciezi lent decât să lași jocul să continue și să faci erori.

Doar în șase meciuri au existat decizii schimbate ale arbitrilor, patru din ele pentru ofsaiduri de centimetri. La Mexic - Noua Zeelandă se puteau da la bătaia generală 11 ori 20 de «roșii», dar s-au dictat 3 «galbene»", a declarat acesta. 

"Suntem siguri că greșelile nu vor fi complet eliminate cu arbitrajul video, însă numărul lor se reduce drastic. Testele VAR în Italia și Germania ne vor ajuta mult"

"Se va reduce considerabil și numărul de durități și de faulturi nesportive, pentru că jucătorul știe că poate fi văzut în orice unghi și sancționat de asistentul video" Massimo Busacca, șeful arbitrilor FIFA

29 de decizii
ale arbitrilor au fost confirmate de asistenții video în primele 12 meciuri la Cupa Confederațiilor 2017

249 de secunde
s-au scurs de la faultul dur al lui Mabouka (confundat cu Siani) până la eliminarea corectă a camerunezului în meciul cu Germania (1-3)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează