INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Selecționerul Franței îl atacă pe Benzema: "E jalnic! Îl cunosc prea bine ca să mă înșel"

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2017 09:20

Didier Deschamps nu l-a iertat pe atacantul lui Real după ce acesta l-a amenințat în L'Équipe și a dat un like la o fotografie trucată, în care antrenorul apare printre cei 3 fundași madrileni driblați de Benzema.

Exclus de la "naționala" Franței din octombrie 2015, fiind cercetat în dosarul Sextape pentru complicitate la șantaj asupra lui Valbuena, Karim Benzema l-a atacat dur pe selecționer într-un interviu apărut miercuri în L'Équipe:

"Accept dacă-mi zice că decizia e pur fotbalistică. Altfel, s-a terminat cu Didier Deschamps!". Sugerând că suspendarea lui a fost hotărâtă la cel mai înalt nivel: "E posibil ca măsura să se fi luat de sus, dacă am ajuns la premier și la președinte. A fost manipulare!".

18578777 10208792572476425 100279794 n

"Eu sunt unicul care decide la echipa Franței"

Ieri, Deschamps se pregătise înaintea conferinței de presă pe cazul Benzema, atacantul lui Real pe care nu-l convocase nici pentru viitoarele 3 meciuri, cu Paraguay, Suedia și Anglia.

"Mă așteptam să fiu întrebat de acest subiect, dar nu chiar atât de repede", a comentat el sarcastic. "Voi da un singur răspuns, nu două sau trei". A vorbit câteva minute. "Am format un grup în care există echilibru, armonie, dinamică. Am încredere în jucătorii care au vorbit pe teren și am adus mai mulți tineri cu mare potențial. Eu sunt unicul care decide aici. Alegerile mele sunt legate de forma sportivă, dar întotdeauna am considerat grupul deasupra tuturor. Și iau hotărâri spre binele echipei Franței".

"Orice aș face, va fi nemulțumit"

Jurnaliștii au vrut să afle mai mult, și antrenorul a adăugat: "El nu vede analiza situației decât raportându-se la propria persoană. Eu mă gândesc la grup. Orice aș zice, orice aș face, va fi nemulțumit, nu sunt surprins. Știam ce mă așteaptă, îl cunosc prea bine ca să mă înșel".

Un reporter i-a reamintit de acea fotografie trucată, postată pe pagina de Instagram a rapperului francez Booba, în care Deschamps, Giroud și fostul premier Valls i-au înlocuit pe Savici, Giménez și Godín, cei trei fundași ai lui Atletico driblați de Benzema pe linia de fund a terenului în returul semifinalei Champions League. Frustrat, enervat, selecționerul a replicat acid: "E jalnic!".

22 meciuri
a pierdut Benzema la "naționala" Franței; ultima oară a jucat pe 8 octombrie 2015, la 4-0 în amicalul cu Armenia

81 selecțiiare Benzema în echipa "cocoșilor galici", pentru care a marcat 27 de goluri și a pasat decisiv de 17 ori

"Nu știu ce cred oamenii despre Karim Benzema, dar, pentru mine, este un jucător complet. Foarte inteligent, foarte modest, cu un excelent joc colectiv. E un tip de treabă, pe care îl iubesc. Deschamps trebuie să discute cu el. Franța are nevoie de Benzema, iar el merită să fie rechemat la echipa națională" George Weah, fost mare jucător la Milan, Monaco, PSG și Marseille

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
854249994613658
Ştefan-Ionuţ Chiriac  •  19 Mai 2017, 19:04

Benzema e nul, a dovedit-o Higuain imediat dupa ce a plecat de la Real, unde era rezerva francezului..acest francez de origine algeriana este un arogant la cote maxim..si clar ca ar strica armonia grupului- foarte bine gandeste Deschamps

raul1985
raul1985  •  19 Mai 2017, 10:45

Neconvocarea lui Benzema a dus la pierderea campionatului european. Daca exista vreun atacant francez mai bun ca el, juca la Real, Barca, Bayer, Juve etc.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Mai 2017, 10:35

Benzema e un golan tinut in brate de Zidane, altfel ar fi jucat Morata. Foarte bine face Deschamps. Cosul nu trebuie sa primeasca mere stricate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează