INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

UPDATE Șoc în Anglia! Federaţia l-a demis pe Allardyce » Acesta a fost prins în flagrant în urma unei investigații care viza corupția din fotbal!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 27 septembrie 2016 09:44

Federația Engleză de Fotbal a declanșat o anchetă în ceea ce-l privește pe selecționerul Sam Allardyce, care a fost descoperit în timp ce îi învăța pe oamenii de afaceri cum să scape de regulamentele referitoare la transferuri.

update 21:40

Sam Allerdyce a fost demis, anunţă presa din Anglia! Acesta a stat pe banca naţionalei doar un meci, pe care l-a câştigat 1-0 cu Slovacia.

 

Ştirea iniţială:

O investigație realizată de publicația engleză "The Telegraph" a dezvăluit că Sam Allardyce și-a folosit calitatea de selecționer al Angliei pentru a negocia o înțelegere de 400.000 de lire și a oferit sfaturi oamenilor de afaceri despre cum să "fenteze" regulile stabilite de Federația Engleză în privința transferurilor de jucători.

În cadrul acordului la care ajunsese cu oamenii de afaceri din Orientul Îndepărtat, Allardyce a acceptat să călătorească la Singapore și Hong Kong în calitate de ambasador și le-a explicat acestora cum să scape de regulile care interzic terților să dețină fotbaliști.

Ceea ce nu a știut selecționerul Angliei este că oamenii de afaceri erau, de fapt, reporteri sub acoperire, care au investigat timp de 10 luni corupția din fotbalul britanic.

Problema terților care dețin fotbaliști a fost descrisă în trecut drept "sclavie" și a fost interzisă de Federația Engleză în 2008 și de FIFA în 2015. În timpul întâlnirii cu jurnaliștii sub acoperire, Allardyce a afirmat că nu este o problemă ca regulamentul să fie evitat și a făcut mai multe remarci referitoare la fostul selecționer, Roy Hodgson.

Allardyce a fost numit selecționer al Angliei după Euro 2016 și a stat pe banca englezilor la un singur meci până acum, jucat în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018: victoria cu 1-0 obținută în fața Slovaciei.

 "Îi făcea pe toți să adoarmă. Nu are personalitate pentru așa ceva. Jucătorii l-au abandonat în cele din urmă. Cred că era prea indecis. Ce vreau să spun este că a câștigat toate cele 10 meciuri de calificare înaintea partidei cu Islanda. Am făcut egal cu Rusia, deși ar fi trebuit să câștigăm. Am bătut Țara Galilor și aceea a fost cea mai proastă evoluție a noastră. Am făcut egal cu Slovacia și aveam nevoie de un egal cu Islanda pentru a trece mai departe...pur și simplu s-a prăbușit." Sam Allardyce despre Hodgson, conform The Telegraph

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
10157277378275302
Chris Regulus  •  27 Septembrie 2016, 23:01

Cand o sa se aplice la fel la gasca Prodan???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close