INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

SPECIAL GSP Juventus Ultra HD » "Bătrâna Doamnă" a cucerit al 7-lea titlu consecutiv în Italia » Povestea din spatele unui nou sezon de excepție

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2018 13:54

A șaptea minune din Serie A a fost înfăptuită de Massimiliano Allegri la Juventus, ajutat de tandemul argentinian Higuain - Dybala și de un grup fantastic, grație sprintului nemaipomenit reușit în primele trei luni din 2018.

"Juventus e la ani-lumină depărtare de concurență și va cuceri zece titluri la rând". Premoniția, formulată în 2012 de agentul Sergio Berti, are mari șanse să se adeverească, după ce squadra lui Allegri a legat al șaptelea scudetto, după remiza albă de aseară, 0-0 cu AS Roma.

O nouă poveste cu final așteptat, dintr-un serial în care actorul principal a rămas în picioare, în ciuda loviturilor adversarilor și scenariului mai palpitant ca în alți ani. Contestată și chiar hulită, "Bătrâna Doamnă" și-a continuat hegemonia în Serie A.

34 de scudetti
au bianconerii, aproape cât Inter și Milan la un loc. Alte două li s-au retras după Calciopoli

Cursă cu handicap

Bianconerii, în versiunea Ultra HD, au stat în umbră trei sferturi de campionat, plasând sprintul decisiv în primele trei luni din 2018. Cu Higuain și Dybala principalii marcatori, n-au intrat deloc în panică atunci când Napoli a pornit ca din tun, cu opt victorii consecutive și titlul neoficial de campioană de iarnă.

Doar mai experimentaseră, tot cu Allegri pe bancă, o cursă cu handicap dusă la bun sfârșit. Schimbările de lot din vară - au venit Matuidi, Douglas Costa, Bernardeschi, Bentancur, De Sciglio și Szczesny - de sistem (de la 4-2-3-1 la 4-3-3, de la 3-4-2-1 la 4-3-2-1 și din 4-1-4-1 în 3-5-2), de la un joc la altul sau în 90 de minute, de idei și de roluri nu au afectat-o pe Juve.

Nici uzura pronunțată a defensivei, cu Buffon, Barzagli și Chiellini (110 ani împreună!) etalând slăbiciuni, semn că plecarea intempestivă a lui Bonucci a lăsat fisuri adânci.

Allegri, iar la Max

Victoria de pe San Paolo (1-0) a dat semnalul că lupta va fi de anduranță. Dusă de bianconeri pe mai multe fronturi, spre deosebire de trupa lui Sarri, care a sacrificat Europa și Cupa Italiei, mizând pe campionat. Și a reușit să fie lider 26 de etape din 28. Scurtcircuitul cu Roma, de pe teren propriu, urmat de nulul cu Inter au provocat marea rocadă.

Napoli a terminat benzina în primăvară, asistând la remontada torineză. 12 succese la rând și 10 etape fără gol primit, ritm căruia colegii lui Chiricheș nu i-au rezistat. Pașii falși cu SPAL și Crotone au fost accidente de parcurs, corectate rapid și inspirat de antrenor, care a gestionat perfect vestiarul și situațiile de criză. Cu riscul de a-i supăra pe Dybala, Mandzukici sau alți nemulțumiți de banca de rezerve.

"Crash-testul" Inter

"Când jucăm serios, e foarte greu pentru toți să ne bată", spunea tehnicianul după triumful din Cupă, cu Milan (4-0). O dovedește reacția formidabilă de după K.O.-ul din retur cu Napoli, ce promitea să răstoarne ierarhiile.

Victoria din finalul derbyului cu Inter, de la 1-2 la 3-2, cu golul capital al lui Pipita, a distrus moralul rivalilor. Dincolo de orice controversă legată de arbitraje. "Dacă nu mă dau afară, eu rămân aici. Unii jucători vor pleca, alții vor veni, dat vreau alte victorii", anunță Allegri. Dictatura bianconera continuă.

38 
din cele 84 de goluri ale lui Juventus din acest campionat au fost marcate de Dybala și de Higuain, 22 primul, 16 celălalt

82 de ocazii
și 204 șuturi (83 cadrate) au creat argentinienii. Pipita i-a dat 70 de pase, primind 81 de la Dybala. Paulo l-a pus în situație de șut de 17 ori pe Higuain, invers de 9 ori

23 de goluri
au primit bianconerii. Cea mai bună apărare, neînvinsă 959 de minute în 2018. A terminat 22 de partide fără gol încasat, record egalat în Serie A

7 titluri consecutive
n-a mai luat decât Lyon (2001-2008) în Top 5 campionate ale Europei. Juve are 4 eventuri în serie, alt record în Italia

"Nu mă simt la capătul ciclului, pentru că mă distrez antrenând. N-am atins maximul și la anul o iau de la capăt. Regret cele două finale de Ligă pierdute"
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

"În fotbal există multe lucruri imprevizibile. Primesc multe critici, însă eu mă înarmez mereu cu multă răbdare și vă aștept din nou pe toți la linia de sosire"
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

"Sunt foarte mândru și mulțumit că am reușit șapte ani de bărbați adevărați. Dacă voiam să fim considerați monștri, trebuia să câștigăm și Liga Campionilor"
Gianluigi Buffon, căpitan Juventus

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
capca1
capca1  •  14 Mai 2018, 18:04

Juventus ca Real Madrid: dacă nu merge jocul, hop, fluierașii ! Este jenant pentru orice campionat național de fotbal din lume să ai aceeași campioană ani în șir, dar la Juventus e o politică: cu furăciuni, cu arbitri , cu orice, musai să fim campioni !!!

mosvasile
mosvasile  •  14 Mai 2018, 15:17

Astia fura la fel ca fcsb-"Juventus a Romaniei"!E de-a dreptul jenanta darnicia arbitrilor italieni cu "la vechia donna"!Prestatia pro Juve a arbitrilor in meciul cu Inter, a fost dea dreptul strigatoare la cer!Nu degeaba au fost si retrogradati pentru "Calciopoli"!Pe cand si "Juventus a Romaniei", va fi luata la bani marunti?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează