INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Sportul mondial face front comun împotriva rasismului: "Ești un rege, nu lăsa pe nimeni să-ți spună altfel"

FOTO: H&M
FOTO: H&M

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2018 12:26

Romelu Lukaku și LeBron James au protestat împotriva reclamei rasiste. "Ești un prinț, în curând vei deveni rege, nu lăsa pe nimeni să-ți spună altfel", a comentat atacantul lui Man. United. 

Când H&M, unul dintre cei mai puternici retaileri de modă, a folosit un puști de culoare pentru a face reclamă unui hanorac pe care scria "cea mai cool maimuță din junglă", sportul mondial a protestat vehement, acuzând compania suedeză de rasism.

"Ești un prinț, în curând vei deveni rege, nu lăsa pe nimeni să-ți spună altfel", a scris Romelu Lukaku, atacantul lui Man. United, care a modificat mesajul reclamei, transformându-l în "negru este frumos".

Iar LeBron James, cel mai bun baschetbalist al lumii, a atacat H&M: "Ne-a înțeles greșit, și noi nu o să cădem în plasă. Rămânem în picioare. Privesc această fotografie și văd un tânăr rege. Conducătorul lumii. O forță ce nu poate fi niciodată negată".

Contract de un milion de dolari

În același timp, rapperul american Sean Combs (Puff Daddy) a mers mai departe. I-a oferit băiețelului un contract de un milion de dolari pentru a face reclamă la Sean John, firma sa de îmbrăcăminte. Iar pe Instagram a schimbat și el mesajul de pe hanorac: "Cel mai cool rege din lume". 

"Noi, afro-americanii, va trebui întotdeauna să rupem barierele, să dovedim că oamenii greșesc. Să demonstrăm că aparținem aceleiași lumi"
LeBron James, baschetbalist Cleveland Cavaliers

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
vbga
vbga  •  10 Ianuarie 2018, 17:49

De azi sunt fan H&M!!!!

para.para
para.para  •  10 Ianuarie 2018, 15:20

Iar aceasta hartie a lui gigi de impachetat hamsii face front comun in goana dupa un rating de cea mai joasa speta.

ill7ven
ill7ven  •  10 Ianuarie 2018, 14:05

Se vede de la o posta ca pe hanoracul ala scrie "Coolest monkey in the jungle". In orice caz, nu schimba foarte mult datele problemei, se pare ca la H&M departamentele de marketing sunt la fel proaste si ieftine ca hainele.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close