INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMICAL

Stânca miracolelor » Victorie epică pentru naționala afiliată la UEFA în 2014!

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2018 09:29

Gibraltarul, aflată pe locul 206 în lume, și-a oprit seria de 21 de eșecuri, cu prima performanță din istorie într-un meci sub egida FIFA sau UEFA.

Nu a luat niciun punct în preliminariile CE și CM la care a luat parte de la afilierea sa la UEFA (2014) și FIFA (2016) și nu mai marcase de 9 luni și jumătate. Gibraltarul a bifat duminică însă prima performanță istorică și a reușit întâiul succes într-un joc sub egida celor două foruri fotbalistice. 1-0 cu Letonia, echipă de care era surclasată acum 2 ani cu 5-0! După 21 de eșecuri la rând, Walker (88) a adus bucuria pe stânca miracolelor.

Marcator din liga a 4-a engleză!

"Naționala" clasată pe locul 206 în lume, antepenultimul, doar peste Somalia și Tonga, mai câștigase contra Maltei, 1-0 în iunie 2014, dar acel amical s-a disputat înaintea afilierii. Singurul șut pe poartă al echipei care reprezintă un stat liliputan în sudul Peninsulei Iberice, cu circa 35.000 de locuitori pe 6,8 km2 a fost suficient. L-a reușit mijlocașul Liam Walker de la Notts County (liga a 4-a engleză), transferat în vară de la FC Europa. 

3-47 a fost golaverajul cu care Gibraltarul a terminat grupa din preliminariile CM 2018, golurile fiind marcate Ciprului (2) și Greciei (1)

20 a fost cota medie la casele de pariuri pentru un succes al Gibraltarului. Letonia era superfavorită cu 1,07-1,08

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mountytoma
mountytoma  •  26 Martie 2018, 11:35

tare sunt curios sa stiu cat au pariat pe victoria Gibraltarului jucatorii Letoniei :-) acum cativa ani jucatorii lui Salzburg pariau si ei pe victoria unor luxemburghezi care i-au eliminat in preliminariile Ligii Campionilor? daca nu castiga salarii ca ale lui Messi si Ronaldo, macar din pariu sa mai ia si ei bani de o ciunga :-)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează