INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Starul lui Tottenham poate rata două sezoane de Premier League dintr-un motiv incredibil

FOTO: Guliver / GettyImages
FOTO: Guliver / GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 martie 2018 15:32

Heung-Min Son, starul 25 de ani al lui Tottenham, poate rata două sezoane de Premier League din cauza stagiului militar obligatoriu în Coreea de Sud.

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud pot influența și campionatul din Anglia. Heung-Min Son ar putea fi chemat să execute stagiul militar obligatoriu de 21 de luni.

Legea din Coreea de Sud prevede ca orice bărbat apt din punct de vedere medical trebuie să execute o perioadă de aproape 2 ani în cadrul armatei până la împlinirea vârstei de 28 de ani. Sancțiunile pentru neîndeplinirea sarcinii sunt extrem de dure, ajungând în ultima instanță la încarcerare.

Sportivii coreeni pot căpăta o derogare doar dacă obțin performanțe remarcabile în numele țării. Son are două oportunități anul acesta. Prima, la Campionatul Mondial din Rusia, unde Coreea face parte din grupa F alături Germania, Suedia și Mexic. A doua varianta, cea realistă, e reprezentată de Jocurile Asiei. A 18-a ediție are loc anul acesta, în Indonezia, iar Coreea va merge acolo să își apere titlul câștigat în 2014.

18 goluriși 9 pase decisive a reușit Son în sezonul 2017/2018

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
banciuu
banciuu  •  14 Martie 2018, 16:45

Daca esti fotbalist asta nu inseamna ca esti mai presus de lege.Deci mai usor cu motivul incredibil.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează