INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

Stefano Salvatori, fost câştigător al Cupei Campionilor cu Milan în 1990, a decedat la doar 49 de ani

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat joi, 02 noiembrie 2017 15:37

Stefano Salvatori, fostul fotbalist de la AC Milan şi Hearts, a decedat în cursul zilei de marţi, la numai 49 de ani, cauza morţii sale nefiind cunoscută, scrie Gazetta dello Sport.

Salvatori, care a evoluat atât ca fundaş, cât şi ca mijlocaş, a jucat la Milanul condus de Arrigo Sacchi timp de un sezon, în stagiunea 1989-1990, perioadă în care şi-a trecut în palmares două trofee majore: Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei.

În Italia a mai evoluat la Parma, Fiorentina, SPAL sau Atalanta, iar în 1996 a plecat în Scoţia, unde a petrecut trei sezoane la Hearts, reuşind să câştige Cupa, după o finală cu Glasgow Rangers.

"Un caracter minunat în echipa lui Hearts de la sfârşitul anilor '90. Stefano va fi întotdeauna amintit ca un om cheie din marea echipă care a readus Cupa Scoţiei pe Tynecastle Park după o perioadă de 42 de ani.

Stefano mai avea foarte multe de oferit fotbalului, iar moartea sa reprezintă un şoc uriaş. Sincerele noastre condoleanţe merg către familia şi prietenii săi", se arată într-un comunicat de pe site-ul oficial al formaţiei scoţiene.

Din 2013, Salvatori a locuit în Australia unde s-a ocupat de academiile de fotbal din Brisbane şi Sydney.

Numeroase celebrităţi din lumea fotbalului au deplâns pe reţelele de socializare moartea lui Salvatori, printre care şi Carlo Ancelotti: "Sunt întristat să aflu de moartea unui deosebit coechiper şi a unui prieten apropiat. Adio, Stefano.", a scris italianul pe Twitter.

surse: gazzetta.it, heartsfc.co.uk

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează