INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA Q ÎN '94, CÎND VAN GAAL ERA ANTRENOR LA AJAX, FANII RIVALILOR ÎI STRIGAU PE STADIOANE:

Suferinţa unui "general" » Scandarea dureroasă pe care Louis Van Gaal era nevoit să o suporte pe cînd evolua la Ajax

Alături de Fernanda, marea iubire a managerului lui United
Alături de Fernanda, marea iubire a managerului lui United

Articol de - Publicat miercuri, 23 iulie 2014 00:00 / Actualizat marti, 22 iulie 2014 22:06

În '94, cînd Van Gaal era antrenor la Ajax, fanii rivalilor îi strigau pe stadioane: "Ai nevastă canceroasă!". Fernanda, prima soţie a actualului manager de la Man. United, a murit în 1994. Louis n-a putut s-o salveze. Dar are şi azi o poză cu ea în dormitorul pe care-l împarte cu Truus, a doua soţie.

Louis era un adolescent cînd s-a îndrăgostit de Fernanda Obbes. Avea 18 ani, iar ea, 16. S-au căsătorit în 1972 şi nimic nu le-a afectat căsnicia 22 de ani. Pînă în 1994.

În acel an, în care Van Gaal şi-a început ascensiunea spre trofeul Ligii, cucerit în 1995 cu Ajax, a aflat că Fernanda are cancer la ficat şi pancreas. Şi, nu mult mai tîrziu, au aflat şi fanii adversarilor, mai ales cei ai lui Feyenoord (duşmanii de moarte ai "lăncierilor"), care l-au chinuit cît au putut pe antrenor.

"1994, cel mai dur an"
Potrivit Daily Mail, care dezvăluie zilnic o poveste despre noul manager al lui Man. United, ultraşii rivali au scris pe un banner: "Van Gaal, ai nevastă canceroasă!". Louis a mers la cei mai buni doctori olandezi şi europeni, dar maladia a ucis-o pe Fernanda în acelaşi an.

"Cel mai dur moment al vieţii mele a fost în 1994, cînd mi-a murit soţia", spune antrenorul batav, care are şi acum o fotografie a Fernandei în dormitor. Şi actuala nevastă, Truus (sînt împreună din 1995, s-au căsătorit în 2007), acceptă. Acasă, el este "protejat". Ea face totul.

"Louis nu mişcă un deget în casă. Nu ştie nici măcar să facă o cafea. Îi place să fie alintat şi mie îmi place să-l alint" (Truus van Gaal, soţia managerului de la Man. United)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
madskills
madskills  •  23 Iulie 2014, 12:42
Postat de conasu_boeru pe 23 Iulie 2014, 12:03

Si pe la noi sunt scursuri... de ex : " ....Catalin Hildan are usa in tavan....." !

te mai mira ceva? chit ca e vb de Steaua, Dinamo sau Rapid, maimute exista in oricare dintre galerii. Sa te bucuri ca un om fara minte ca un jucator de fotbal a murit...si cand te gandesti ca astia si voteaza

conasu_boeru
conasu_boeru  •  23 Iulie 2014, 12:03

Si pe la noi sunt scursuri... de ex : " ....Catalin Hildan are usa in tavan....." !

liviuandrei1986
liviuandrei1986  •  23 Iulie 2014, 11:05

se mai cunosc cazur de jucatori decedati iar retardatii de la rivala scandau "cine are usa in tavan..." in timp ce familia jucatorului era pe stadion...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează