INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 2-3

SUPREM! 4 recorduri inumane ale lui Messi: povestea unui El Clasico dominat de cel mai bun jucător din istorie

Articol de GSP - Publicat luni, 24 aprilie 2017 11:12

Lionel Messi a redevenit stăpân în El Clasico. A vărsat sânge, a transpirat, a reușit ”dubla”, a provocat ”roșul” lui Ramos și a închis antologic derbyul cu Real Madrid, 3-2, transmițând parcă mesajul de 10: ”Amintiți-vă numele meu!”

A stat la cutie trei ani și o lună. Nu marcase în 6 Clasico la rând. Dispăruse din peisaj în meciurile decisive din Liga Campionilor. Și-n Argentina se vorbea despre problemele psihice pe care le-ar avea, după ieșirea nervoasă și suspendarea de la "națională".

Dar Messi a găsit cel mai nimerit moment să se reîncărce, să relanseze lupta pentru titlu în Spania.

A redevenit stăpân în El Clasico, dirijorul Barcelonei și geniul care a făcut iar liniște în templul Bernabeu. A vărsat sânge. A transpirat. A provocat "roșul" lui Ramos. A reușit o "dublă" de colecție. Și a supus Realul (3-2), cu un ultim gol în prelungirile preferate ale căpitanului blanco!

"Decisiv și acasă când ia cina"

Distribuit de Luis Enrique mai retras, la mijloc, în poziție de decar, în condițiile în care MSN-ul era orfan de Neymar, Leo s-a dezlănțuit. A fost imposibil de oprit. "Messi e decisiv inclusiv când e acasă și ia cina. Este cel mai bun jucător din toate timpurile. Face diferența, e o plăcere să-l avem în echipă", îl lăudă antrenorul blaugrana.

A egalat când Real conducea derby-ul, după două driblinguri magice și o finalizare imparabilă. Cotul încasat de la Marcelo l-a înverșunat. A închis gura. Și a vorbit prin fotbal. VIDEO AICI

A scos din joc, prin fentele și cursele sale, trei adversari, deși arbitrul l-a eliminat doar pe Ramos, iertându-i pe Marcelo și Casemiro.

A lovit când mai erau 13 secunde

A dispărut o perioadă în repriza secundă, pentru că trebuia să scrie și sfârșitul poveștii. A simțit că, lipsită de căpitan, trupa lui Zizou e mai vulnerabilă. Și chiar când Real forța victoria în zece oameni, "Puricele" a finalizat cu stil și sânge rece un contraatac, bătându-l pe fantasticul Navas. Mai erau 13 secunde!

Al 500-lea gol în tricoul Barcei, pe care și l-a scos și l-a arătat, pentru istorie, fanilor: "Amintiți-vă de numele meu".

"Este o onoare și o binecuvântare că jucăm alături de Messi. Grandoarea lui stă în faptul că e un jucător care nu încetează să ne surprindă"
Andres Iniesta, mijlocaș Barcelona

  • 14 goluri are Messi în Clasico pe "Bernabeu", record. 10 în campionat, depășindu-i pe Di Stéfano și Raúl;
  • 12 victorii în 22 de meciuri jucate contra lui Real a reușit Leo, care a pierdut 6 Clasico și a făcut 4 remize;
  • 22 de cartonașe roșii a luat Sergio Ramos în carieră, cu unul mai puțin decât golurile lui Messi în Clasico
  • Are 31 de goluri și 8 assisturi în La Liga. Este liderul clasamentului Pichichi.

CIFRELE LUI MESSI ÎN ULTIMUL CLASICO

Goluri: 2
Șuturi la poartă: 6
Șuturi pe poartă: 4
Mingi jucate: 75
Total pase: 45
Pase bune: 34
Faulturi suferite: 6
Faulturi comise: 1

500 DE GOLURI PENTRU BARCELONA

Competiție    Meciuri    Goluri
Campionat    377    343
Ligă    115    94
Cupa Regelui    61    43
Supercupa Spaniei    15    12
Supercupa Europei    4    3
CM al Cluburilor    5    5
Total    577    500

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
lionforever
lionforever  •  24 Aprilie 2017, 18:40

Lasă că la finalul anului iar câștiga " pe merit " gelatul cocalar balonul de aur .

larisa_i
larisa_i  •  24 Aprilie 2017, 17:52

Mradona dadea goluri de la 170 de grade, si insira cate 6 7 adversari intr.o serie de driblinguri, care mai de cqre mai surprinzatoare. Azi ca Maradona nu mai joaca, Messi e mare...in comparatie cu ceilalti care joaca acum, dar nu se va compara niciodata cu Maradona.

10154099813529868
Cami Nebi  •  24 Aprilie 2017, 17:14

Maradona a avut realizari mai mari la nationala Argentinei,fiind contemporan cu el nu imi amintesc ce realizari deosebite a avut la Barcelona.Realizari individuale a avut,dar ce a castigat Barcelona in perioada lui Maradona,'82-'84?La Napoli as-a batut cu granzii din nordul Italiei,a castigat meciuri importante aproape de unul singur dar pe plan extern Napoli a castigat doar Cupa UEFA.Daca ar fi castigat si Messi un titlu de de campion mondial anumite discutii nu ar mai fi avut loc,dar repet,nu imi amintesc de mari realizari ale lui Maradona la Barcelona,nu la nivelul lui Messi.Demirel Nebi.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează