INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Surpriza weekend-ului vine din Franța » PSG, cea mai grea înfrângere din ultimii 5 ani!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Andrei PospaiJURNALISPORT - Publicat duminica, 04 decembrie 2016 14:31

Surpriză de proporții în Ligue 1! Montpellier a dat aseară peste cap cifrele reci ale statisticii și a învins la scor de forfait pe Paris Saint-Germain (3-0), tocmai când echipa șeicilor din Qatar se pregătea să treacă, măcar pentru o zi, pe primul loc.

Venită ca mare favorită pentru meciul de pe Stade de la Mosson, PSG a părut că tratează partida cu un aer de superioritate. Parizienii întâlneau o echipă care se zbătea în nisipurile mișcătoare din subsolul clasamentului și care adunase doar trei victorii în cele 15 meciuri disputate în acest sezon.

În mod firesc, gazdele nu s-au aruncat în atac și au preferat să închidă culoarele spre propria poartă, așteptând, cu calm, atacurile în valuri ale campionilor. Dar dominarea parizienilor a fost una sterilă, de vacanță. Doar di Maria a făcut lumină în minutul 6 cu o centrare de gol pentru Nkanku, însă “capul” acestuia a fost parat formidabil de portarul Pionnier.

Pândită de banal, prima repriză avea să se încheie, totuși, cu gol, dar la poarta cealaltă: chiar înainte de pauză, portarul Areola își calculează greșit pașii la o ieșire pe o pasă lungă, iar Lasne îl “lobează” lejer. 1-0!

Aflată pe locul 16 în clasament, echipa pregătită de Frederic Hantz simte că e seara ei. La 3 minute după ieșirea de la cabine, Shkiri prinde o torpilă senzațională de la 25 de metri și face 2-0!

PSG are o răbufnire de orgoliu în minutul 52, când di Maria scapă singur cu portarul, dar portarul Pionnnier face un meci mare și parează din nou. Intrat după pauză, Ben Arfa își încearcă și el norocul, cu două șuturi periculoase, dar mingea refuză, parcă, să prindă cadrul porții.

Pentru ca umilința să fie completă, PSG mai primește, în minutul 80, un gol: Boudebouz șutează și el din afara careului și face 3-0! Cea mai grea înfrângere a parizienilor în ultimii 5 ani!

După evoluția sub așteptări a lui PSG, cotidianul francez France Football a publicat un sondaj cu întrebarea: “Amorfă, PSG a primit o corecție sâmbătă seară la Montpellier, înregistrând cea mai categorică înfringere din ultimii cinci ani. Prin suficiență, sentiment de superioritate si lipsă flagrantă de motivație, clubul parizian și-a pierdut respectul față de Ligue 1? Parerea dvs ne interesesza”. 66% dintre cei care au răspuns au zis “Da”.

420 de milioane €este cota întregului lot al lui PSG

36 de milioane €valorează, la un loc, jucătorii lui Montpellier

PSG a ratat șansa de a trece pe primul loc în Ligue 1. E pe 3 acum, cu 35 de puncte, după Monaco și Nice (36). Echipa lui Balotelli va juca, însă, diseară cu Toulouse, și are toate șansele să revină pe primul loc. Monpellier a urcat pe locul 11, totalizând 19 puncte.

Cifrele meciului

  • Posesie: 33% - 67%;
  • Șuturi: 6-10;
  • Pe poartă: 3-3;
  • Cornere: 3-2;
  • Faulturi: 8-15.

surse: francefootball.fr, francefootball.fr, bbc.com

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
895513357225519
Marius Badiu  •  04 Decembrie 2016, 17:51

Care Pogba ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează