INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Tensiuni la Bayern Munchen » Condițiile inacceptabile puse de Manuel Neuer pentru prelungirea contractului

Manuel Neuer. foto: Guliver/Getty Images
Manuel Neuer. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 10:59

Manuel Neuer (34 de ani) e supărat că șefii lui Bayern Munchen l-au pus în fața unui fapt împlinit, transferându-l pe Alexander Nubel, de la Schalke. Portarul legendar al bavarezilor avansează acum condiții inacceptabile pentru prelungirea contractului scadent în 2021.

Manuel Neuer are 34 de ani și un contract valabil până-n 2021 cu Bayern. Iar ca să-l prelungească solicită o înțelegere de-a dreptul inacceptabilă.

Una dintre condițiile puse este să rămână între buturi până-n 2025, când va avea 39 de ani. Și-n aceleași condiții financiare din prezent!

Doar că munchenezii s-au pregătit pentru succesiunea sa și și-au asigurat serviciile lui Alexander Nubel, 23 de ani, de la Schalke, nimeni altul decât portarul care a apărat contra României la CE Under 21 din Italia, de vara trecută. Iar acestuia i-au oferit un acord tot până-n 2025!

Manuel Neuer: „Eu vreau să joc mereu!"

Neuer a aflat din presă despre viitorul concurent și tot din ziare a descoperit inclusiv detalii din contractul lui Nubel, precum acela că Bayern i-a garantat un număr de meciuri oficiale în fiecare sezon (15), până la despărțirea de actualul număr 1.

Ceea ce n-a acceptat din capul locului: "Eu nu sunt statistician, ci protagonist. Vreau să joc mereu!". A fost prima fisură în relația dintre el și club, care acum se transformă într-o adevărată ruptură, pentru că le-a cerut și alte lucruri conducătorilor, ce n-au absolut nicio legătură cu statutul unui jucător într-un club.

BAYERN MUNCHEN. „Același antrenor și achiziții”

Neuer vrea ca actualul antrenor, Hans-Dieter Flick, promovat după demiterea lui Niko Kovaci, toamna trecută, să fie păstrat pe bancă și sezonul viitor, chiar și în cazul în care încheie 2019-2020 fără trofeu. 

Totodată, le-a transmis că înainte de a-și pune semnătura pe noul contract dorește să vadă ce achiziții se fac, pentru a ști în ce direcție merge clubul: "Eu îmi doresc să câștig încă o dată Liga Campionilor până mă retrag".

2 anipână-n 2023, e durata noului contract pe care i l-a propus Bayern lui Neuer, conform bisăptămânalului Kicker

15 milioane de euroe salariul anual al lui Neuer la Munchen. Pe perioada pandemiei de coronavirus a acceptat o reducere de 20 la sută

Citește și alte știri despre Bundesliga:

BAYERN MUNCHEN. Serge Gnabry are o mare problemă: a ajuns la „mila” iubitei unui coechipier

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează