INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Testul vieţii pentru Louis van Gaal! 5 capitole la care Manchester United e corigentă şi trebuie găsite rapid soluţii

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 27 august 2014 10:59

170 de milioane de euro. Acesta este preţul plătit de Manchester United pentru cel mai dezastruos start de sezon din ultimii 22 de ani. 
În sezonul 92-93, "Diavolii" pierdeau meciurile din primele două etape, însă finalul avea să fie unul fericit, echipa lui Sir Alex Ferguson urmînd să cîştige titlul cu 84 de puncte.

"Ar fi o minune dacă am cîştiga titlul", spunea Van Gaal la conferinţa de presă de după meciul de pe "Stadium of Light" cu Sunderland. 

Aşa şi pare a fi. Ultima ispravă a lui Manchester United a fost aseară. Fosta campioană a Angliei a fost umilită în Cupa Ligii de echipa de pe locul 10 din a treia ligă din Anglia, Milton Keynes Dons, scor 4-0.

E clar că Louis Van Gaal trebuie să facă rapid ceva pentru a-i readuce pe Rooney & co pe linia de plutire.

GSP.RO a identificat 5 capitole unde Manchester United trebuie să găsească soluţii.

1. Sistemul 3-5-2, falimentar în Premier League
Atît în prima etapă, cît şi în a doua, Louis Van Gaal a încercat să-şi puncă în aplicare tactica pe care a folosit-o şi la naţionala Olandei. Tehnicianul lui United a ales varianta de a avea în defensivă 3 fundaşi, Smalling, Jones şi tînărul Blackett, însă niciodată nu a funcţionat.

În multe rînduri apărarea lui Manchester a fost surprinsă, asta şi pentru că cei 3 nu sînt jucători de viteză, iar acţiunile rapide îi surprind mereu. Adevărat este că nici unul dintre cei trei nu pare un fundaş central de valoare certă. 

2. Axul central din defensivă nu a fost înlocuit cu succes
Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans, Michael Keane şi Tyler Blackett nu sînt nişte fundaşi centrali pe care echipa să se poată baza, fără a tremura la fiecare fază.

Cum cuplul Rio Ferdinand - Nemanja Vidici a ajuns la capătul poveştii cu Manchester United, echipa de pe "Old Trafford" ar fi trebuit să transfere cel puţin doi fundaşi consacraţi.

Recent, Louis Van Gaal l-a adus pe Marcos Rojo, fundaş care a avut evoluţii apreciate în naţionala Argentinei la Campionatul Mondial, însă nici el nu pare un fundaş "copt" să se dueleze cu Manchester City, Liverpool, Chelsea sau Arsenal.

3. Refacerea moralului jucătorilor după sezonul de coşmar soldat cu ratarea cupelor europene
Poziţia dezastruoasă din sezonul trecut şi ratarea calificării în cupele europene i-a făcut pe jucători să-şi piardă încrederea în forţele proprii, singurul care pare în continuare un luptător este chiar vedeta echipei, Wayne Rooney. De aceea probabil Van Gaal a decis ca acesta să fie căpitanul echipei.

Atît Wayne, cît şi Van Gaal, trebuie să refacă rapid moralul jucătorilor, pentru a cîştiga următoarele 6 jocuri din Premier League şi de a intra cu un număr de puncte care să menţină echipa în lupta locurilor de Champions League în seria meciurilor tari din campionat.

4. Revitalizarea lui RVP
Principalul marcator al lui Manchester United din ultimele sezoane, Robin van Persie nu pare într-o formă prea bună, iar variantele de rezervă nu se ridică nici ele la pretenţiile echipei. Cum Van Gaal l-a condus pe Van Persie şi la echipa naţionala, cei doi se cunosc foarte bine.

Antrenorul lui Manchester United trebuie să-l readucă pe RVP la forma cea mai bună, întrucît din etapa a 9-a vor începe meciurile împotriva adversarilor de calibru. 

5. Conflict cu fanii după mai bine de un an de rezultate modeste
Cum acesta este al doilea sezon în care United se face de rîs în faţa fanilor, aceştia au ajuns de multe ori să-şi fluiere şi chiar huiduie favoriţii.

E clar că un nou sezon ratat ar fi de neacceptat pentru ei. Cum rezultatele din acest start de sezon nu sînt deloc fericite, aceştia vin pe Old Trafford mai mult pentru a-i apostrofa pe jucători, atmosfera destinsă din anii precedenţi fiind uitată. 

E sub David Moyes 

Primele 3 meciuri oficiale ale lui Louis Van Gaal au fost un adevărat dezastru. Două înfrîngeri şi o remiză este bilanţul olandezului. La acest capitol este sub David Moyes, antrenorul detestat de toţi fanii lui Manchester United. Scoţianul începuse bine, două victorii şi un rezultat de egalitate.

Mai mult, înfrîngerea cu 4-0 în faţa lui Milton Keynes Dons, este prima a lui Manchester United după 58 de ani în faţa unui adversar dintr-o ligă inferioară la un asemenea scor. Precedenta a fost 0-4 cu Bristol Rovers, în ianuarie 1956.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
night_wolf
night_wolf  •  27 August 2014, 16:33

Or fi jucatorii slabi dar nu cred ca sunt atat de slabi sa te bata o echipa din liga a 3-a cu 4-0. O fi mers tactica asta la CM unde in afara de Germania toate echipele erau dezechilibrate dar in campionatul Angliei nu merge. Plus ca au fost adusi jucatori pe bani multi care trebuie sa creasca care n-au demonstrat chiar multe, in afara de di Maria.

risk
risk  •  27 August 2014, 14:59

la ultimul meci in cupa, praf aparare ... greseli copilaresti

liviu14
liviu14  •  27 August 2014, 14:25

Voi mari specialisti in fotbal, ce sa zic..... Pacat ca nu mai e "jiji' liber, sa-l pupati toata ziua in........

Vezi toate comentariile (14)
Comentează