INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TROFEU

Titlu european, transfer la Bayern și trofeul Golden Boy » El e noul superstar!

Foto: Guliver / Getty Images
Foto: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2016 17:27

Renato Sanches (19 ani) a câștigat trofeul Golden Boy, desemnat celui mai bun tânăr jucător european. Mijlocașul lui Bayern Munchen i-a devansat pe Marcus Rashford și Kingsley Coman.

Trofeul îi va fi înmânat luni, într-o ceremonie care va avea loc la Monte Carlo.

Anul acesta a fost unul perfect pentru Sanches. A devenit campion european cu naționala Portugaliei, marcând golul egalizator în partida din sferturi, scor 1-1 (4-6 după penaltyuri), împotriva Poloniei.

A urmat un transfer de vis la Bayern Munchen. Bavarezii l-au achiziționat de la Benfica, în schimbul sumei de 35 de milioane de euro. A evoluat în 8 partide în acest sezon.

Trofeul Golden Boy a fost decernat prima dată în anul 2003, fiind stabilit în urma unui vot propus de publicația italian Tuttosport. Câștigătorii anteriori ai acestei distincții sunt: Rafael van der Vaart, Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Aguero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Gotze, Isco, Paul Pogba, Raheem Sterling și Anthony Martial.

(Adrian Jitea)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează