INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ÎNCASĂRI

Top 100 cel mai bine plătiţi sportivi din ultimul an » Floyd Mayweather, singurul care îl mai poate bate pe Cristiano Ronaldo

Articol de GSP - Publicat marti, 04 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 noiembrie 2014 22:20

Revista americană Forbes a publicat topul sportivilor care au încasat cei mai mulţi bani în ultimele 12 luni. În primii 20 îşi fac loc nu mai puţin de şase fotbalişti, însă prima poziţie este rezervată boxului.
Floyd Mayweather, cu 105 milioane de dolari, este pentru a doua oară în ultimii trei ani pe prima poziţie şi doar al doilea sportiv care cîştigă într-un an peste 100 de milioane, după americanul Tiger Woods. Pe a doua poziţie este Cristiano Ronaldo, golgeterul lui Real Madrid, la 25 de milioane distanţă faţă de Mayweather. Podiumul este completat de baschetbalistul LeBron James cu 72,3 milioane.

Ceilalţi cinci fotbalişti prezenţi în top sînt Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovici, Gareth Bale, Radamel Falcao şi Neymar. Brazilianul este, la 22 de ani, şi cea mai tînără prezenţă din Top 100. La polul opus se află jucătorul de golf Phil Mickelson, care a împlinit 44 de ani.

Numai 3 femei sînt prezente în prima sută, toate jucătoare de tenis. Este vorba de Maria Şarapova (locul 34 - 24,4 mil.), Na Li (locul 41 - 23,6 mil.) şi Serena Williams (locul 55 - 22 mil.).

27 de jucători de baseball apar în Top 100, sportul american fiind cel mai bine reprezentat în ierarhia Forbes

60 de americani sînt prezenţi în clasament

TOP 20 - lista completă aici
1. Floyd Mayweather (box) - 105 milioane $
2. Cristiano Ronaldo (fotbal) - 80 milioane $
3. LeBron James (baschet) - 72,3 milioane $
4. Lionel Messi (fotbal) - 64,7 milioane $
5. Kobe Bryant (baschet) - 61,5 milioane $
6. Tiger Woods (golf) - 61,2 milioane $
7. Roger Federer (tenis) - 56,2 milioane $
8. Phil Mickelson (golf) - 53,2 milioane $
9. Rafael Nadal (tenis) - 44,5 milioane $
10. Matt Ryan (fotbal american) - 43,8 milioane $
11. Manny Pacquiao (box) - 41,8 milioane $
12. Zlatan Ibrahimovici (fotbal) - 40,4 milioane $
13. Derrick Rose (baschet) - 36,6 milioane $
14. Gareth Bale (fotbal) - 36,4 milioane $
15. Radamel Falcao (fotbal) - 35,4 milioane $
16. Neymar (fotbal) - 33,6 milioane $
17. Novak Djokovici (tenis) - 33,1 milioane $
18. Matthew Stafford (fotbal american) - 33 milioane $
19. Lewis Hamilton (formula 1) - 32 milioane $
20. Kevin Durant (baschet) - 31,9 milioane $

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
zold8
zold8  •  05 Noiembrie 2014, 20:15
Postat de madskills pe 05 Noiembrie 2014, 09:08

Si mai e o chestie care nu e luata in calcul: foarte, foarte multi sportivi nu au altceva in afara de banii aia. Care nu tin de cald cand pui capul pe perna singur, care iti aduc in jur numai profitori, prieteni falsi si pupeze vanatoare de carduri. Asa ca hai sa nu credeam ca wow, ce bine e sa fi asa vedeta. Da, e bine ca nu duci grija zilei de maine dar cand tragi linie, la batranete, sunt multi care nu au cui sa depene amintiri la focul din vatra sau la o masa in familie, pentru ca familia lor a fost sportul si timpul, de multe ori, nu asteapta pe nimeni.

zici si tu asa, dar cati oameni normali nu dau de aceleasi probleme, se insoara cu jigodii si ajung pe drumuri la divort, sunt fraieriti de prieteni falsi, si cat timp ai sa iti traiesti viata cand de fapt toata viata ta e sclavageala pe plantatiile altora la salariul minim? hai sa fim seriosi da?

madskills
madskills  •  05 Noiembrie 2014, 09:08

Si mai e o chestie care nu e luata in calcul: foarte, foarte multi sportivi nu au altceva in afara de banii aia. Care nu tin de cald cand pui capul pe perna singur, care iti aduc in jur numai profitori, prieteni falsi si pupeze vanatoare de carduri. Asa ca hai sa nu credeam ca wow, ce bine e sa fi asa vedeta. Da, e bine ca nu duci grija zilei de maine dar cand tragi linie, la batranete, sunt multi care nu au cui sa depene amintiri la focul din vatra sau la o masa in familie, pentru ca familia lor a fost sportul si timpul, de multe ori, nu asteapta pe nimeni.

madskills
madskills  •  05 Noiembrie 2014, 09:05
Postat de unico_biancorossi pe 05 Noiembrie 2014, 05:23

stupefiante sume. pentru niste simpli sportivi. la asta a dus o societate cu mari probleme, societatea "moderna" incapabila sa isi mai explice existenta cu argumente logice, rationale. o societate in putrefactie, care cultiva antivalorile, antiprincipiile, care neaga esenta Umanitatii : insasi calitatea de Om. o societate care proclama normala impartirea lumii in bogati si saraci, care se preocupa doar de bogati si dispretuieste saracii Lumii. o societate fara morala, fara Dumnezei, fara sens, manipulata TV si media, ghidata dupa Mituri false, corupta, putreda, ea insasi falsa, mincinoasa si indamisibila.

ti-am dat like pentru ca sunt de acord cu ce ai scris...dar nu 100%. Astia din top, in marea lor majoritate, nu sunt niste antivalori. Datorita lui Federer de exemplu s-au apucat zeci de mii de copii de tenis. LeBron le-a dat o speranta pustilor din ghetourile americane si exemplele pot continua. Bine, Floyd desi e un super sportiv (numai un hater ar spune altceva) e o persoana de 2 bani care promoveaza o imagine falsa. Aici sunt de acord cu tine. Dar el este o exceptie. Ceilalti (chiar si Ronaldo, oricat il vede lumea altfel) sunt niste oameni de nota 10, care au muncit pentru banii aia, nu i-au furat. NIMENI nu-l opreste pe ala care bea pe banca sau sparge seminte, sa se faca sportiv..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează