INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Toți jucătorii lui Bilbao s-au ras pe cap pentru colegul lor, bolnav de cancer: "Ce familie nebună!"

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2017 09:37

Yeray Álvarez, fundașul central basc de 22 de ani, a început ședințele de chimioterapie, după ce cancerul testicular i-a recidivat pe 13 iunie, cu câteva zile înainte de startul Euro U21.

Yeray Álvarez nu cunoaște alt club decât Athletic. A făcut primii pași în fotbalul de performanță la Academia lui Athletic, a trecut în ascensiunea sa pe la toate grupele de juniori, echipa a treia, echipa secundă și prima echipă, la care a debutat pe 15 septembrie 2016.

Cele două momente care i-au schimbat viața

S-a impus rapid printre roș-albi, dar nu s-a bucurat prea mult:
- pe 23 decembrie, i-a fost depistată o tumoră la testicule. O săptămână mai târziu a fost operat.

S-a întors în iarbă după 46 de zile, pe 4 februarie, chiar într-un meci cu Barcelona (0-3). Și a încheiat sezonul jucând. Cum spera să și continue. Urma să înceapă pe 16 iunie Euro U21, fusese convocat alături de Saúl, Asensio, Ceballos... Atunci, a primit a doua lovitură:
- pe 13 iunie, a fost diagnosticat din nou cu cancer testicular. Recidivase.

"Împreună, suntem puternici!"

S-a retras de la Euro și a ajuns la spital pentru primele ședințe de chimioterapie. "Trei luni va lipsi", a anunțat clubul basc. S-a scurs aproape o lună, Yeray a vrut să-și revadă colegii. Și i-a vizitat vineri. Avea pe cap o șapcă, pentru a nu se observa consecințele tratamentului agresiv.

Când a intrat în cabină, nu i-a venit să creadă. Coechipierii săi erau tunși zero. Toți. O făcuseră pentru el. L-au înconjurat, unul i-a aruncat șapca și au început să cânte.

Nu au lipsit pozele. Toți strânși în jurul lui. Sau unul lângă altul, ținându-se de umeri, lipiți, ca într-un lanț uman.

Mijlocașul Óscar de Marcos a vorbit despre o zi deosebită: "Voiam să se simtă bine. El și toți cei care suferă de această maladie". "Suntem cu tine, Yeray!", a fost mesajul clubului pe Instagram. Muniain, atacantul, a completat: "Împreună, suntem puternici!". 

"Ceea ce se întâmplă în această familie e o nebunie"
Yeray Álvarez, apărător Bilbao
"Yeray e un tip puternic. Știm însă că procesul de însănătoșire e lung. Îi suntem alături"
Óscar de Marcos, mijlocaș Bilbao

35 de meciuri a jucat Yeray Álvarez sezonul trecut la Athletic Bilbao: 26 în LaLiga, 8 în Europa League și 1 în Copa del Rey

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovasim
ovasim  •  08 Iulie 2017, 10:36

ASA CEVA NUMAI AFARA VEZI,LA NOI SE MOARE CU FOARTE MULTA NEPASARE

Vezi toate comentariile (1)
Comentează