INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPARAȚIE

Totti şi-a ales fotbalistul preferat » Pe cine vede italianul drept cel mai bun dintre Ronaldo, Messi și Neymar

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 17 octombrie 2017 23:31

Francesco Totti, legenda clubului AS Roma şi una dintre cele mai emblematice figuri ale fotbalului italian, a oferit un interviu site-ului FIFA în care a discutat despre superlativele anului curent, alegându-şi jucătorul, antrenorul şi portarul favorit.

Cei trei candidaţi rămaşi în cursa pentru titlul de cel mai bun jucător din 2017 oferit de FIFA sunt Cristiano Ronaldo, Lionel Messi şi Neymar, iar Totti consideră că starul lui Real Madrid merită cu prisosinţă această distincţie, chiar dacă îi vede pe toţi ca fiind fotbalişti fantastici.

"În primul rând, discutăm despre trei extratereştri ai fotbalului. Trebuie să spun că ne-am respectat întotdeauna pe teren şi în afara acestuia. Dar, una peste alta, cred că Ronaldo se află peste restul. A avut parte de un sezon senzaţional şi a reuşit să îşi îndeplinească toate obiectivele cu una dintre cele mai prestigioase echipe", a declarat fostul atacant, potrivit fifa.com.

La capitolul "antrenorul anului", doi conaţionali, Massimiliano Allegri şi Antonio Conte, se află printre candidaţi, însă Totti merge pe mâna lui Zinedine Zidane, care a câştigat aproape tot ce se putea alături de madrileni în acest an: Liga Campionilor, Supercupa Europei, titlul în La Liga şi Supercupa Spaniei.

"În ciuda faptului că Allegri şi Conte au făcut o treabă extraordinară, cred că Zidane este favorit, din acelaşi motiv ca Ronaldo: a câştigat tot în ultimul sezon".

Nu în ultimul rând, Il Capitano, retras din activitate în luna mai a acestui an, a vorbit şi despre portari şi consideră că se va da o luptă strânsă între finaliştii Ligii Campionilor din sezonul 2016/2017.

"Portarii au un impact uriaş asupra jocului, deşi nu sunt preţuiţi aşa cum ar trebui să fie. Evoluţia lor este întotdeauna reflectată în scorul final. Cred că Gianluigi Buffon are o şansă mare de a câştiga acest premiu. A fost cel mai bun individual, iar echipa lui a ajuns în finala Ligii Campionilor. Al doilea e Keylor Navas. Cred că lupta se va da între cei doi", a mai spus Totti.

Câştigătorii distincţiilor oferite de FIFA vor fi anunţaţi într-o ceremonie ce va avea loc la Londra, pe 23 octombrie.

sursa: fifa.com

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează