INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Tradiția mai presus de orice! Fanii lui FC Köln au blocat autocarul celei mai urâte echipe din Germania dintr-un motiv inedit

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat luni, 26 septembrie 2016 21:51

Meciul dintre FC Köln și RB Leipzig din etapa a 5-a din Bundesliga, scor 1-1, a început cu un sfert de oră întârziere.

Circa 100 de fani ai gazdelor au blocat calea autocarului oaspeților în semn de protest pentru modul în care a promovat Leipzig în elita fotbalului german.

RB Leipzig a fost fondat în 2009 de către firma de energizante Red Bull. În doar șapte ani, Leipzig a promovat de patru ori, fiind susținută colosal din punct de vedere financiar. Fanii lui Köln o consideră pe RB o "echipă artificială", fără tradiție, asta în timp ce în orașul din regiunea Saxonia există deja o echipă cu ștate vechi, FC Lokomotive Leipzig, fondată în 1893 și relansată în 2004, cu multe meciuri în Europa și triplă campioană în Germania.

Prescurtarea RB vine, în mod evident, de la Red Bull, însă regulamentul din Bundesliga nu permite folosirea acestei denumiri, tocmai de aceea în acte clubul este trecut cu numele oficial de RasenBallsport Leipzig.

Nu este prima oară când RB Leipzig este hulită de galeriile adverse. În luna august, fanii lui Dynamo Dresda au aruncat în teren un cap de taur (simbolul Red Bull) în meciul din Cupa Germaniei cu RB, iar suporterii lui Borussia Mönchengladbach au rămas tăcuți în primele 19 minute ale partidei cu Leipzig, sugerând anul formării clubului: 1900.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ortega
ortega  •  27 Septembrie 2016, 12:40

Păi fanii Mogoșoaiei ar trebui să arunce pe gazon capul Olguței la următorul meci ... Iar RB Leipzig , n-a fost invitată ( a se citi awwoorthată ) direct în Bundesliga 2 , precum clona craiolguță ... Îi tunde prostul de Mititicu pe toți , iar pe Sandu și Mitică îi bagă la Rahova ...

1679336805663461
Doru ForzaStiinta  •  27 Septembrie 2016, 07:05

Pai asta e tot ce contează...ce rost are să iei o sticlă în cap de la un "fan" csu? Este egal cu zero...în același timp,o bataie cu PELUZA SUD are farmecul ei,baietzii PCH stiu ce zic...

spion_kop
spion_kop  •  27 Septembrie 2016, 02:09

daaaa, la noi fanii fcsbisti protesteaza ca nu sunt mai multe echipe ca Viitura, Voluntari, Concordia !!! ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează