INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Transferul lui Laporte va salva de la faliment un club francez de amatori: Clauza ascunsă din transferul iernii la Manchester City

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat duminica, 04 februarie 2018 18:41

Transferul lui Aymeric Laporte la Manchester City nu i-a umplut de bani doar pe șefii lui Bilbao, ci va salva de la faliment și o echipă de amatori din Franța.

Mai exact, fundașul francez devenit al doilea cel mai scump apărător din istorie îi va aduce formației Sporting Union of Agen, din „Hexagon” 650.000 de euro, adică 1% din valoarea totală a transferului său, conform unei clauze stipulate în contractul încheiat de Athletic Bilbao și micul club din Franța.

Suma ce va reveni formației la care Laporte a învățat bazele fotbalului nu pare una mare pentru un club de top, dar conform spuselor oficialilor lui Agen, aceasta va fi suficientă pentru salvarea de la faliment și va acoperi cheltuielile cu antrenamentul fotbaliștilor pentru o perioadă de patru ani.

Aymeric Laporte, unul dintre cei mai promițători apărători ai momentului, a semnat primul contract de profesionist în 2011, cu echipa de tineret a lui Athletic, de unde a fost împrumutat pentru un sezon la CD Basconia. Revenit pe „San Mames” în 2012, fundașului în vârstă de 23 de ani i-a crescut treptat valoarea, ajungând să fie cotat la 25 de milioane de euro de site-urile de specialitate.

Transferat în această iarnă pentru nu mai puțin de 65 de milioane de euro de liderul din Premier League, Manchester City, Laporte a devenit al doilea cel mai scump fundaș din istorie, după olandezul Van Dijk, sosit în aceeași perioadă de mercato la Liverpool, pentru 78,8 milioane de euro.

surse: sport24.lefigaro.fr, mobile.francetvinfo.fr

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează