INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Transferul lui Mbappe e ca și făcut! Va costa 140 de milioane și va forma noul trident mondial: "NCM"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 24 august 2017 09:55

PSG și Monaco au un acord de principiu pentru taransferul atacantului francez Kylian Mbappe, 18 ani. Jucătorul va costa 140 de milioane de euro, incluzând un important jucător parizian: Lucas, Draxler sau Pastore. Rămâne de stabilit dacă va fi transfer direct sau împrumut cu opțiune automată de cumpărare în 2018

La 18 ani, Kylian Mbappé părăsește Monaco, după un sezon fulminant. "Transferul la PSG e inevitabil, ambele cluburi știu asta. Atacantul va purta tricoul roș-albastru. Mai e doar un pas", anunță L'Équipe, dezvăluind că marea revelație din Ligue 1 s-a decis în urmă cu trei săptămâni: nu Real, nu City. A ales Parisul. De ce?

"Din trei motive: legătura cu echipa din orașul natal, trofeul Champions League ca principală țintă și posibilitatea de a forma un atac superb cu Neymar și Cavani, unul dintre cele mai frumoase din Europa", susține cotidianul francez. NCM: Neymar - Cavani - Mbappé! Noul trident vulcanic, după BBC și MSN.

Doar Pastore ar accepta Monaco

Oficialii parizieni sunt deja la Monte Carlo și nu doar pentru tragerea la sorți a Ligii. Negocierile cu Monaco sunt pe ultimii metri, cele două grupări având deja un acord de principiu. 140 de milioane de euro, afacere ce include și un jucător: Lucas, Draxler sau Pastore. Însă Lucas e prieten cu Neymar și nu intenționează să se transfere acum, în timp ce impresarul lui Draxler încearcă să-și plaseze fotbalistul la Bayern. Ar rămâne Pastore, care nu vrea să mai rămână rezervă în Parc des Princes.

Și încă un detaliu de rezolvat. Cum se va încheia afacerea. Transfer direct sau împrumut cu opțiune automată de cumpărare în 2018. După ce l-a cumpărat pe Neymar cu 222 de milioane, PSG caută orice portiță pentru ca UEFA să nu-i blocheze tranzacția din cauza fair-play-ului financiar. 

18.000.000 € va fi salariul brut anual al lui Mbappé la PSG

L'Équipe l-a pus în echipă: 4-3-3 sau 4-4-2

Mbappé are loc într-un prim "11" al lui PSG. L'Équipe a găsit deja două variante. Prima, într-un sistem 4-3-3, cu atacantul de 18 ani folosit ca aripă dreaptă, alături de Cavani și Neymar în linia ofensivă. A doua, 4-4-2 sau 4-2-4, o avangardă cu Mbappé și Cavani vârfuri, Neymar și Di Maria ocupând benzile.

Pe cine mai vinde Parisul?

După vânzările lui Matuidi (20 de milioane, Juventus) și Augustin (Leipzig, 13), plus împrumuturile lui Jesé (Stoke) și Guedes (Valencia), PSG va renunța la Aurier și Krychowiak. Speră să obțină 85 de milioane în total, pentru a mai echilibra puțin balanța de mercato. Pe lângă ei, încearcă să vândă și un star pe sumă mare: Di Maria sau Draxler, dacă ultimul nu va ajunge în cele din urmă la Monaco.

Monaco la vânătoare de atacanți

Realizând că Mbappé e un caz pierdut, Monaco aleargă după un înlocuitor. Conform L'Équipe, are 3 soluții: Dolberg, danezul de la Ajax, care ar costa între 20 și 30 de milioane de euro, Moussa Dembélé, francezul lui Celtic, și muntenegreanul Jovetici, de care Inter s-ar despărți pentru 11 milioane.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează