INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRIBUT

Tributul Olandei pentru Cruyff » Un stadion va fi redenumit după numele său

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2016 17:20

Federația Olandeză de Fotbal a anunțat faătul că Amsterdam Arena va fi redenumită după numele lui Johan Cruyff, în memoria fostului mare fotbalist, care a decedat joi.

"Abia aștept momentul când vom redenumi stadionul drept Johan Cruyff Arena. Este cel mai mare  tribut în memoria lui", a declarat Michael van Praag, președintele Federației Olandeze, după ce moartea lui Cruyff a fost anunțată de familia acestuia, informează The Independent.

Amsterdam Arena este cel mai mare stadion din Olanda și are o capacitate de peste 51.000 de locuri.

Naționala Olandei va disputa un meci amical împotriva Franței în această seară, iar partida va fi oprită în minutul 14 pentru a i se aduce un tribut lui Cruyff.

Johan Cruyff a decedat la vârsta de 68 de ani, fiind bolnav de cancer. Ca jucător, olandezul a câștigat de trei ori Balonul de Aur și trei Cupe ale Campionilor cu Ajax Amsetrdam, iar ca antrenor a adus primul trofeu al Cupei Campionilor în vitrina Barcelonei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
faxx
faxx  •  25 Martie 2016, 18:32

asa da ... asa cum si stadionul fcsb-ului construit de gigi becali in anii 2134 cu banii blegilor va fi denumit dupa legendele fcsbiste ... adi popa arena

Vezi toate comentariile (1)
Comentează