INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GOLDEN FOOT

Trofeul Golden Foot » Un italian îi învinge pe Lionel Messi și Cristiano Ronaldo!

foto: Guliver/Getty Images +1   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat miercuri, 12 octombrie 2016 11:48

Lui Gianluigi Buffon i s-a decernat, la Monaco, trofeul Golden Foot pentru fotbaliștii care au peste 28 de ani, de către World Champions Club, organizație aflată sub patronajul Prințului Albert al II-lea.

Goalkeeper-ul lui Juventus a reușit să întreacă nume mari din fotbalul mondial, precum Lionel Messi, de la Barcelona, Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid sau Wayne Rooney, de la Manchester United.

În fiecare an sunt nominalizați zece fotbaliști de către un grup de ziariști internațioanali, iar câștigătorul este desemnat prin votul fanilor exprimat online. Ceilalți jucători de pe lista din 2016 au fost Edinson Cavani, Frank Lampard, Iker Casillias, Thiago Silva și Andrea Pirlo.

Laureaților prestigiosului trofeu li se oferă oportunitatea de a-și lăsa amprenta piciorului pe aleea Campionilor din Monaco, acolo unde se mai află și urmele altor mari fotbaliști, ca Maradona, Pele, Zidane sau Gică Hagi.

În ultimii ani, trofeul Golden Foot a fost câștigat de Samuel Eto’o (2015), Andres Iniesta (2014), Didier Drogba (2013), Zlatan Ibrahimovici (2012), Ryan Giggs (2011) și Francesco Totti (2010).

Alături de câștigătorul din acest an, legende ale fotbalului precum Claudio Ranieri, Carles Puyol, Deco și Frank de Boer au fost recompensate la Monaco cu prestigiosul trofeu, 

sursa: goal.com

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
854249994613658
Ştefan-Ionuţ Chiriac  •  12 Octombrie 2016, 21:47

Vorbiti prostii - Hagi nu e acolo- nu zic ca nu ar merita..dar nu e acolo..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează