INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

UEFA a exclus-o pe Fenerbahce din Liga Campionilor şi a înlocuit-o cu Trabzonspor!

Fenerbahce a fost exclusă din Liga Campionilor
Fenerbahce a fost exclusă din Liga Campionilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 22:31

UPDATE // UEFA a decis ca locul rămas liber după excluderea campioanei Turciei, Fenerbahce, din Liga Campionilor să fie luat de vicecampioana Trabzonspor. Astfel, Athletic Bilbao, adversara lui Trabzonspor din Europa League, se califică în grupele Europa League. În manşa tur, rezultatul fusese 0-0, returul nu se va mai juca dată fiind situaţia.

Trabzonspor fusese eliminată din turul 3 al Ligii Campionilor, după 0-2 şi 1-1 cu Benfica.

Federaţia de Fotbal din Turcia a confirmat pe site-ul oficial că Fenerbahce nu mai are dreptul să participe în cea mai importantă competiţie europeană.

Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor va avea loc joi, iar Fener era una dintre echipele care ar  fi urmat să-şi cunoască adversarele.

Fener este campioana en-titre a Turciei. Preşedintele clubului, Aziz Yildirim, este unul dintre cei peste 30 de oameni arestaţi pentru că ar fi participat la meciuri trucate.

Startul primei ligi din Turcia a fost amînat cu o lună, pînă pe 9 septembrie, pentru ca Federaţia să poată investiga cazul.

Nu este încă foarte clar cum şi cu cine o vor înlocui cei de la UEFA pe Fenerbahce, echipă suspectată că ar fi participat la meciuri aranjate pentru a-şi adjudeca titlul în sezonul 2010-2011.

Ocupanta locului doi, Trabzonspor este şi ea implicată în scandalul meciurilor aranjate.

Decizia ca Fener să fie exclusă din Liga Campionilor a fost luată după o întîlnire extraordinară care a avut loc azi între membrii Federaţiei din Turcia şi reprezentantul UEFA, Pierre Cornu. UEFA a somat Federaţia turcă, ameninţîndu-o cu măsuri drastice dacă Fenerbahce va participa în acest sezon al Ligii Campionilor, astfel că Federaţia a decis să nu rişte şi să retragă echipa din cea mai importantă competiţie europeană.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
rudel.obreja
rudel.obreja  •  25 August 2011, 12:20
Postat de imperator pe 24 August 2011, 22:58

eu cred ca tu esti cu pluta .

Sper ca asta nu e un atac la adresa lui Obreja si firmei "Recuperare creante si pumni in bot" (RCPB) :)

botizan
botizan  •  25 August 2011, 09:04

Alo Sanduuu si Lupescu ?? Sesizati-va si dati-i afara pe turci si din preliminariile pentru CM 2014 , sa ne putem califica si noi , gasiti voi o metoda

luciano86
luciano86  •  25 August 2011, 06:53

Interesant...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează