INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PROPUNERE

UEFA sprijină înfiinţarea unei Super Ligi Europene!

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2009 00:00

Forul european de fotbal este dispus să susţină organizarea unei noi competiţii, Super Liga Europeană, care să înlocuiască cele două competiţii inter-cluburi existente, Liga Campionilor şi Cupa UEFA, informează Reuters.

Asociaţia Cluburilor Europene, care reprezintă cele mai puternice 137 de cluburi de fotbal din Europa, a discutat în cadrul unei întâlniri la Nyon despre posibilitatea înfiinţării unei "Super Ligi", potrivit publicaţiei franceze France Football, în timp ce cotidianul Gazzetta dello Sport scrie că UEFA este dispusă să susţină proiectul.

Super Liga ar putea să fie formată din trei divizii, fiecare cu 20 sau 22 de cluburi, cu echipe care promovează şi altele care retrogradează.

"Toată lumea ştie care este filosofia mea legată de competiţiile europene, dar lumea se schimbă şi trebuie să fim atenţi în acest caz. Dacă ar fi după mine, aş vrea să se revină la modul în care erau organizate competiţiile în trecut, doar cu sistem eliminatoriu. Trebuie să analizăm foarte bine fiecare sugestie. Vom asculta opinia cluburilor şi apoi vom lua o decizie", a explicat preşedintele UEFA, Michel Platini.

NewsIn

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
joee
joee  •  17 Martie 2009, 22:15

Super , dupa aceea mega , si giga cupei ... naspa .. echipele mari vor scoate banii din asta daca .. se aproba asa ceva ;)

 •  17 Martie 2009, 21:13

Cel mai bine ar fi sa ramana totul asa, si in UCL sa fie doar Campioanele, iar Cupa Cupelor sa se reinfiinteze. Asta ar duce la normalitate. E foarte frustrant sa vezi o echipa care n-a mai castigat campionatul in tara ei din 1990 (FC Liverpool), adica de aproape 20 de ani, sa castige UCL. Asa ceva este incredibil. Aia numai liga campionilor nu este. Si sa nu-mi spuneti ca nu se compara nivelul fotbalului, pentru ca o campioana RAMANE O CAMPIOANA, indiferent de tara!

stelistul07
stelistul07  •  17 Martie 2009, 19:28

echipele mici are avea sanse sa se califice in fazele superioare... adica super echipele Manchester United,Chelsea,Barcelona,Bayern Munchen,Liverpool sa fie in Seria A... iar echipele mai slabe cotate valoric din campionate gen Romania,Belgia,Ucraina,Scotia,Grecia,Bulgaria,Crostia,Serbia in Seria C

Vezi toate comentariile (13)
Comentează