INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MĂSURI ANTI-CRIZĂ

UEFA vrea să reducă numeric loturile echipelor europene!

Articol de GSP - Publicat marti, 24 martie 2009 00:00

Federaţia Europeană caută soluţii pentru a combate criza economică mondială şi intenţionează să adopte cîteva măsuri împotriva efectelor pe care aceasta le produce în fotbal.

William Gaillard, unul dintre consilierii preşedintelui UEFA Michel Platini, consideră că reducerea numărului de jucători din loturile echipelor europene la 25 ar implica o redurece a costurilor şi ar reprezenta, pe termen lung, un cîştig important pentru cluburi.

"Nu există o soluţie rapidă sau uşoară pentru a scăpa de criză, dar ideea de reducere a numărului de jucători este una bună. Am aplicat regula în Champions League şi cred că funcţionează destul de bine. Avem nevoie de susţinerea cluburilor importante şi în mod special a federaţiilor şi ligilor profesioniste" a spus Gaillard.

UEFA a purtat în aceste zile discuţii cu Asociaţia Cluburilor Europene, care reprezintă 137 de cluburi (între ele şi Real Madrid sau Manchester United), dar şi cu Asociaţia Jucătorilor, FIFpro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  24 Martie 2009, 17:17

Daca ar vrea jocuri spectaculoase ar trebui sa lase sa se faca 7 schimbari si loturile sa poata avea si 50 de jucatori. Concurenta este benefica !

 •  24 Martie 2009, 16:59

felicitari. pe o parte nu stiti cum sa faceti mai lejer programul de joc... pe alta va apucati sa reduceti numarul de jucatori. extraordinar. platini o da in bara pe banda rulanta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează