INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

UEFA vrea să schimbe regulamentul » Propunere de neînţeles din partea forului continental

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 noiembrie 2014 10:56

Cotidianul The Independent susţine că UEFA plănuieşte schimbări importante în regulamentul fotbalului.
La meciurile decisive încheiate la egalitate, loviturile de departajare să se execute înaintea celor două reprize de prelungiri şi să conteze doar dacă prelungirile se încheie la egalitate.

De asemenea, se discută introducerea eliminărilor temporare, de 10 minute, ca-n handbal (2 minute).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
mvradulescu
mvradulescu  •  20 Noiembrie 2014, 09:40
Postat de danimatca pe 19 Noiembrie 2014, 23:52

sa se execute prima data loviturile de la 11 m si doar apoi sa inceapa meciul.asa ar fi corec.dupa meci o sa discute jucatorii....ba, v-am batut.......bine ma dar la 11m noi am castigat.minunat.

Ar mai fi o soluție! Să se "scoată" meciul și să se bată doar loviturile de departajare ! Asta numai în situația în care nu se va aproba "propunerea" că liga să organizeze în ziua cu pricina tragerea la sorți a câștigătorilor (și eventual scorul, pentru stabilirea golaverajului) în prezența tuturor arbitrilor desemnați să primească diurnă în etapa respectivă ! Astfel, ar fi evitate accidentările jucătorilor, "vicierea" rezultatelor echipelor care nu au condiție fizică acceptabilă, precum și greșelile de arbitraj ! Cred că propunerea asta are șanse uriașe să fie pusă în practică !!!

encipi
encipi  •  20 Noiembrie 2014, 08:50
Postat de cristi_tane pe 19 Noiembrie 2014, 16:48

Ciudat, dar nu de neinteles: daca stii ca ai pierdut penalty-urile, joci la victorie in prelungiri, nu ca acum, cind ambele echipe sint prudente si nu risca nimic. Ar putea face prelungirile mult mai interesante.

La ritmul in care se joaca, jucatorii sunt rupti de oboseala ca sa mai poata face fata si in prelungiri. De asta sunt anoste si plictisitoare prelungirile si mereu lasa senzatia ca toti asteapta loviturile de penalty. Ar fi mai indicat sa scoatem prelungirile cu totul si sa se execute direct penaltyuri.

encipi
encipi  •  20 Noiembrie 2014, 08:46

Idei aberante. Nu vad cu ce ar ajuta o eliminare temporara, echipa in inferioritate s-ar apara intens 10 minute si abia dupa ce reintra cel eliminat, vor putea juca normal. Stiu ca Uefa si Platini mizeaza pe faptul ca degeaba ia un jucator cartonas galben si e suspendat meciul urmator, pt ca adversarul de azi direct nu beneficiaza de acea eliminare, ci adversarul urmator. Este tot o prostie, pentru ca roata se invarta si la randul lor vor beneficia si ei de un adversar suspendat pentru cumul de galbene. Iar faza cu penaltyurile, la fel de aberanta. Eu as scoate prelungirile cu totul si as executa direct penalty. La ritmul in care se joaca astazi,jucatorii sunt prea obositi pt prelungiri.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează