INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Un candidat la șefia FIFA dă Steaua ca exemplu pentru a cîștiga alegerile: "Se mai întîmpla asta vreodată?"

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2016 11:04

Alegerile pentru șefia FIFA se anunță extrem de complicate. Jerome Champagne, membru al comitetului executiv al FIFA din 1999 pînă în 2010, și-a anunțat planurile pe care le are dacă va cîștiga.

Într-un interviu pentru Neue Zurcher Zeitung, Champagne a spus că vrea ca echipele mai sărace ale Europei să aibă șanse egale cu cele mai bogate.

A dat exemplu Cupa Campionilor din 1986, cînd Steaua s-a impus într-o finală cu Barcelona.

"Cum cred eu că pot convinge lumea? Pai ce vor alegătorii? Vor ca FIFA doar să organizeze Cupa Mondială sau o FIFA care să conducă fotbalul, să fie un factor de echilibru?

Gîndiți-vă că în perioada Cortinei de Fier, cînd Europa era divizată politic, fotbalul era mult mai omogen. Cum altfel putea cîștiga Cupa Campionilor Steaua București?

Azi e o problemă cu chestia asta și trebuie să facem ceva să existe egalitate", a zis Champagne pentru nzz.ch.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
ares123
ares123  •  11 Februarie 2016, 19:07
Postat de dincolodenori pe 11 Februarie 2016, 13:32

Bai ,da-o naibi ,cum nu sti ? Nu spune Talpan si Boroi ca au palmaresul ? pai atunci nu si datoriile?

Gata, pana aici..! De acum incolo nu o sa-ti mai raspunda nici un ingalat de asta de 15 ani, care se crede caine cu toate ca merge in doua picioare. Inteligenta proverbiala a legendarului PCH-ist e nemarginita.

cris4co
cris4co  •  11 Februarie 2016, 17:26

ce nici nu stie nea Jerom asta si stim noi toti este ca steaua castiga campionatul intern LEJER datorita lui Ceausescu , a arbitrilor si a sanselor inegale din camionat...ajungea in competitiile externe cu bateriile mai mult decat incarcate...se mai intapla asta si acum dar afara se joaca fotbal nu se joaca cu valiza.

1745flo
1745flo  •  11 Februarie 2016, 14:24

Ce a omis nea Jerome asta e ca atunci acel club era al Partidului unic, iar acum a ajuns al unui infractor eliberat conditionat! Se mai intampla vreodata asta?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează