INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAŢII

Un fost mare jucător uimește: "Dacă nu aș fi fost fotbalist, mi-ar fi plăcut să fiu soție de fotbalist"

Burgos și Diego Simeone // FOTO: Guliver/GettyImages
Burgos și Diego Simeone // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2017 09:25

German "Mono" Burgos, asistentul lui Diego Simeone la Atletico, a dat un interviu savuros în El Mundo: "Antrenorul și secundul sunt ca doi actori mari în filmele clasice. Un duet în stilul De Niro - Joe Pesci".

Atletico are șanse minime de a întoarce semifinala cu Real, după 0-3 în tur, dar Cholo Simeone nu renunță. Știe că, pe lângă echipă, are un om grozav alături el pe bancă. German "Mono" Burgos, asistentul său care i-a fost și coechipier pe stadionul Vicente Calderon și în naționala Argentinei.

"Eu îi îndepărtez îndoiala și anxietatea"

Burgos, fost portar, 48 de ani, argentinian, nu ar fi putut face altceva decât fotbal. "Dacă nu aș fi fost fotbalist, mi-ar fi plăcut să fiu soție de fotbalist. Nu-mi place nimic altceva în afara fotbalului", a declarat Mono într-un interviu pentru El Mundo, vorbind și despre legătura extraordinară cu Simeone.

"Amândoi suntem caractere puternice. Eu îl echilibrez, îi îndepărtez îndoiala și anxietatea. Sarcina mea este să-i spun întotdeauna adevărul și el are încredere în judecata mea".

Cum vede relația antrenor-secund? "Ca doi actori mari în filmele clasice. Un duet în stilul De Niro - Joe Pesci".

"Mulți oameni bolnavi de cancer vin la mine. Vor speranță"

Nu a uitat momentul cel mai dificil al vieții: în 2003, i s-a descoperit o tumoră la rinichi. L-a sunat pe prietenul Jose Molina, și el fost goalkeeper la Atletico Madrid, diagnosticat în 2002 cu cancer testicular, și i-a spus: "Jose, e exact cum îți povesteam. «Bărbosul» caută un portar, dar nici eu nu vreau să mă duc!"

Burgos a câștigat atunci lupta cu cancerul, la fel ca Molina: "Mulți oameni bolnavi de cancer vin la mine. Vor speranță. Nu e ușor când ești acolo, la spital. Intri în sala de operații și vezi toate luminile aprinse, iar anestezistul se întoarce spre tine, cum a făcut în cazul meu, și zice:

«Chirurgul care va face operația este fan Real Madrid...». E dur, foarte dur. Dar să-mi fie frică? Niciodată! Asta le spun tuturor. Să nu le fie frică".

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
piet
piet  •  09 Mai 2017, 17:35

nu mai e nevoie te ia pe tine ca vii din fenomen!

132331260571303
Popa Basca  •  09 Mai 2017, 11:20

Si eu,daca nu as fi fost Popa,as fi vrut sa fiu Dumnezeu.

emenangita_mangladesh
emenangita_mangladesh  •  09 Mai 2017, 11:07

Mai ai inca ocazia sa fii si sotie de fotbalist.. Gabi Balint e disponibil

Vezi toate comentariile (3)
Comentează