INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MUTARE

Un star al fotbalului sud-american a semnat cu Juventus » Ce durată are contractul si ce sumă a plătit campioana Italiei pentru el

Foto: juventus.com
Foto: juventus.com

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat sambata, 22 aprilie 2017 11:21

Mijlocașul central al formației Boca Juniors, Rodrigo Bentancur, va evolua din vară la Juventus Torino.

În anunțul postat vineri pe site-ul oficial al campioanei Italiei, se precizează că durata înţelegerii se întinde pe 5 sezoane, iar Juventus va plăti argentinienilor în următorii doi ani suma 9,5 milioane de euro.

"Suma de transfer poate crește pe parcursul duratei contractului în funcție de numărul de jocuri oficiale jucate de jucător. În plus, în cazul unui transferul ulterior al jucătorului, Boca Juniors va primi 50% din suma încasată de Juventus", se arată în comunicatul postat de liderul din Serie A.

Produs al centrului de copii și juniori al grupării argentiniene, Bentancur a debutat pentru seniorii acesteia în aprilie 2015 la numai 17 ani. Acesta este văzut de specialiști drept un jucător de mare perspectivă, având marele avantaj ca poate juca pe mai multe poziții la mijloc, inclusiv pe benzi.

Publicația bleacherreport.com. consideră că mijlocașului argentinian îi fie greu la început să prindă echipă ținând seama de ce concurenți are pe postul său: Miralem Pjanic, Sami Khedira, Claudio Marchisio și Mario Lemina.

Site-ul de specialitate transfermarkt.de îl evaluează pe Bentancur deja la 6 milioane de euro.

2 goluri în 11 partide a marcat argentinianul în acest sezon în toate competițiile pentru Boca Juniors

8 partidea jucat Bentancur pentru națională U 20 a Argentinei, înscriind o singură dată

Surse: goal.combleacherreport.comgazzetta.it

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează