INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX AMSTERDAM

Van Basten: "Cît timp conducerea lui Ajax mă acceptă, vreau să rămîn la echipă"

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2009 00:00

Antrenorul lui Ajax Amsterdam, Marco van Basten, recunoaşte faptul că formaţia sa a avut un parcurs modest în actuala stagiune din Eredivisie, unde va termina pe locul 3 sau 4, însă afirmă că îşi doreşte să rămână la echipă şi în sezonul viitor, informează AFP.

"Acest sezon a fost un eşec pentru noi. Atât din punct de vedere mental, cât şi fizic, jucătorii au afişat mari lacune. Suntem obligaţi ca în stagiunea următoare să remediem situaţia ", a spus fostul selecţioner al naţionalei Olandei, care a mai adăugat: "Nu sunt doar eu răspunzător pentru rezultatele slabe din actuala campanie, dar atât timp cât conducerea mă acceptă, vreau să îmi continui munca pe care am început-o anul trecut".

Fosta formaţie a internaţionalilor români Cristian Chivu şi Bogdan Lobonţ a fost învinsă duminică pe terenul lui Sparta Rotterdam, scor 0-4, şi a rămas la 22 de puncte distanţă de campioana AZ Alkmaar.

Van Basten, în vârstă de 44 de ani, a preluat pe Ajax în vara lui 2008 şi se află la prima experienţă ca antrenor principal al unei echipe de club. Sub mandatul său, formaţia din Amsterdam ocupă locul 3 în Eredivisie cu o etapă înainte de finalul stagiunii şi a ratat participarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, obiectivul anunţat de conducere la debutul campionatului.

"San Marco" a fost intens criticat de publicaţiile batave şi în perioada în care a pregătit prima reprezentativă a Olandei, pe care a condus-o timp de patru ani, între 2004 şi 2008. Lui Van Basten i-a fost reproşat în primul rând faptul că nu a reuşit să gestioneze bine relaţia cu fotbalişti cu experienţă, precum Seedorf, Van Bommel, Davids, Van Nistelrooy sau Makaay, pe care i-a îndepărtat din circuitul naţionalei "portocalei mecanice".

NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  04 Mai 2009, 16:24

Nu sunt doar eu răspunzător pentru rezultatele slabe din actuala campanie, dar atât timp cât conducerea mă acceptă, vreau să îmi continui munca pe care am început-o anul trecut".Parca am mai auzit noi pe unu cu replici asemanatoare.Doua campanii langa Piturca i-au fost fatale!Oare Van Basten Ce contract are?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close