INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Van Basten testează fotbalul viitorului: "Cu auto-pasă și auturi bătute cu piciorul, jocul e mai rapid"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2017 12:45

Marco van Basten, fostul mare atacant olandez, acum oficial FIFA, a asistat la un amical între două echipe de amatori olandeze, unde s-au experimentat self-pass și autul de la margine executat cu piciorul.

În iarbă, când impresiona cu jocul dinamic și spectaculos, Marco van Basten părea mereu întors din viitor. Și olandezul continuă să proiecteze fotbalul peste ani.
La 53 de ani, nu mai este antrenor, dar influențează sportul preferat ca oficial FIFA. Și testează schimbări de regulament care să accelereze jocul.

Zilele trecute, Van Basten a asistat la un experiment făcut în Țara Lalelelor în timpul unui meci între două echipe de amatori, FC Lisse - Quick Boys (3-4):

  1. Self-pass sau auto-pasa, în primul rând. După ce arbitrul oprește meciul, un fotbalist poate să plece singur cu mingea la picior, nefiind obligat să paseze unui coechipier;
  2. Autul de margine executat cu piciorul. Adică, în loc să mai repui balonul cu mâna, poți centra direct în fața porții. Cu piciorul.

"Cred că este o inițiativă foarte bună. Ați văzut, cu auto-pasa, jocul e mai rapid", a spus Van Basten la sfârșit. "Doar că acesta a fost un amical. Nu știm deocamdată cum reacționează jucătorii când există presiunea unei partide oficiale". z

"Întotdeauna trebuie să vezi dacă poți îmbunătăți lucrurile în fotbal. Iată cheia acestui experiment! Jocul poate avansa"
Marco van Basten, fost mare fotbalist olandez

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
christiano0
christiano0  •  09 Noiembrie 2017, 14:53

Cred ca fotbalul are nevoie de mai multi jucatori de calitate. Mai ales fotbalul romanesc....

gametable08
gametable08  •  09 Noiembrie 2017, 13:56

Niste reguli de tot rasul negandite.pai sa le luam asa,un fundas este apreciat cand reuseste sa trimita mingea in out cand este presat,pe regula asta noua fundasul va fi criticat aspru daca va trimite mingea in out,2 la mana am asista la niste scoruri de tenis , 3 la mana fotbalul s ar perfectiona in primul rand pe centrari din out in careu nu pe daruinta conditie fizica pase tehnica.cat despre self pass ar produce debusolada totala.fotbalul e perfect asa cum e nu sunt necesare modificari. aceasta evolutie s-ar transforma in involutie,intr un fotbal bazat pe centrari si jucatori inalti de a le baga in poarta :))

dumitavi
dumitavi  •  09 Noiembrie 2017, 13:46

O modificare simplă, care ar schimba dinamica jocului, prin reducerea sau chiar eliminarea antijocului practicat de echipele mai slabe, ar fi eliminarea egalului.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează