INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIU

Victor Valdes, portarul perfect » N-are echipă, dar nimeni nu-i stă în faţă în toată istoria fotbalului spaniol: a fost desemnat drept cel mai bun

Articol de GSP - Publicat luni, 08 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 08 decembrie 2014 19:19

Centrul de Cercetare a Istoriei şi Statisticii Fotbalului Spaniol l-a desemnat pe Victor Valdes, drept cel mai bun goalkeeper din toată istoria La Liga.

Fostul portar al Barcelonei, care va împlini 33 de ani în ianuarie 2015, s-a clasat înaintea lui Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Francisco Liaño (Racing, Deportivo şi Sporting), Roberto Rodríguez "Rodri" (Atlético Madrid şi Celta) şi Mariano García Remón (Real Madrid).

Fotbalistul lui Real Madrid şi titularul dintre buturile naţionalei Spaniei, Iker Casillas, ocupă abia poziţia a 20-a în acest top, în timp ce alţi portari de legendă sînt şi ei foarte departe de podium. Santiago Cañizares (8), Luis María Arconada (13), Andoni Zubizarreta (17), Abel Resino (22), Miguel Ángel González (24), José Ángel Iríbar (33).

Care au fost criteriile
Conform mundodeportivo.es, studiul menţionat a analizat evoluţia portarilor din campionatul spaniol începînd cu anul 1928. Un cunoscut statistician spaniol, Vidal Viñarás de Blas, a analizat evoluţia a 790 de portari care au evoluat în prima divizie  de la începutul campionatului în 1928. Au fost luate în calcul numărul de goluri primite, trofeele Zamora cîştigate, numărul de trofee cucerite, etapele consecutive fără gol primit şi numărul total de meciuri disputate.

Valdes are 28 de trofee, 7 meciuri fără gol primit, 5 trofee Zamora şi un total de 387 de partide disputate.

Victor şi-a terminat contractul cu FC Barcelona în această vară. El s-a accidentat în martie 2014 şi abia de aproximativ o lună a reînceput să se antreneze. S-a pregătit în ultima vreme alături de lotul lui Manchester United şi ar putea semna cu formaţia engleză.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
gabrita
gabrita  •  09 Decembrie 2014, 12:59

Asta a fost pt barca cam cum a fost tatarusanu pt steaua, in aparenta bun dar in realitate praf...

detoatepttoti
detoatepttoti  •  09 Decembrie 2014, 10:36

potrivit Mundodeportivo!!! ...cu asta se spune tot :)

acid02
acid02  •  08 Decembrie 2014, 20:33
Postat de spectatorul pe 08 Decembrie 2014, 20:25

Vorba aia, statistica e ca bikinii, arata multe dar ascund esentialul. Iar esentialul este ca Valdes n-a fost niciodata un jucator de nivelul Barcei, a avut norocul sa aiba in fata 10 jucatori senzationali. Pana mea, logic ca nu iei goluri cand cei din fata ta tin posesia in medie 70% din timp. Adevarata valoare s-a vazut la nationala, unde Casillas are vreo 150 de selectii, iar el, cam cate clase are trenul...

selectii a avut si el...dar pe banca :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează