INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TROFEUL PUSKAS

VIDEO Acesta este cel mai frumos gol al anului, premiat cu Trofeul Puskas 2017!

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 24 octombrie 2017 14:10

Olivier Giroud, fotbalistul lui Arsenal, a câştigat Trofeul Puskas 2017, acordat de FIFA celui care care marchează cel mai spectaculos gol de-a lungul anului.

Reuşita superbă a francezului din meciul cu Crystal Palace, când a trimis mingea sub bară prin procedeul denumit "scorpion kick", i-a adus distincţia oferită de forul mondial.

În chiar prima zi a anului, pe 1 ianuarie 2017, atacantul tunarilor înscria golul fabulos în poarta lui Wayne Hennesey, într-o partidă din Premier League.

"Este o onoare pentru mine să primesc acest trofeu în faţa legendelor fotbalului. Vreau să mulţumesc oamenilor care m-au votat şi să-i felicit pe ceilalţi nominalizaţi care au înscris goluri senzaţionale, de asemenea.

Şi vreau să le mai mulţumesc coechiperilor, fără ei nu aş fi putut înscrie acest gol, familiei, copiilor, care mă privesc la TV acum. Aş dori să dedic acest trofeu tatălui meu", a declarat Giroud la gala ţinută în Londra, după ce a primit distincţia de la uruguayanul Diego Forlan.

Ceilalţi doi nominalizaţi ajunşi în faza finală a votului au fost sud-africanul Oscarine Masuluke, goalkeeper-ul lui Baroka FC, care a reuşit un gol din "foarfecă" în urma unui corner din minutele de prelungire, şi jucătoarea Deyna Castellanos, care a marcat un gol de la mijlocul terenului pentru naţionala U17 a Venezuelei.

Deşi topul celor de la FIFA a inclus multe reuşite memorabile, majoritatea celor din sală chestionaţi pe această temă au fost de părere că golul lui Giroud a fost cel mai special, printre aceştia numărându-se Frank Lampard, Peter Schmeichel, Antonio Conte sau Neymar.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close