INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

VIDEO Anunț de ultimă oră în Anglia! Steven Gerrard se retrage la 36 de ani! Prima reacție a unuia dintre cei mai mari mijlocași din istoria fotbalului

GETTY IMAGES
GETTY IMAGES

Articol de GSP - Publicat joi, 24 noiembrie 2016 13:58

Fostul mare jucător al lui Liverpool și căpitan al naționalei Angliei, Steven Gerrard, s-a retras oficial după 19 ani de carieră la cel mai înalt nivel.

Ajuns la 36 de ani, Gerrard a evoluat de 710 ori pentru Liverpool și a câștigat trofee importante, incluzând și Liga Campionilor. N-a luat niciodată titlul în Premier League. Din 2015 a jucat pentru La Galaxy. Are 114 meciuri în naționala Angliei și a fost pe teren la 6 turnee finale importante.

"Sunt norocos că am trăit asemenea momente și am amintiri superbe din cariera mea. Am avut o carieră incredibilă și sunt foarte mulțumit de fiecare moment al meu la Liverpool, LA Galaxy și din națională.

Când eram copil îmi imaginam în fiecare moment și îmi doream să îmbrac acel tricou roșu al lui Liverpool. Când mi-am făcut debutul, contra lui Blackburn în noiembrie 1998, nu mi-am imaginat că voi ajunge aici după 18 ani.

Sunt mândru pentru cele peste 700 de meciuri la Liverpool, majoritatea dintre ele cu banderola pe mână. Mă bucur că am pus umărul la aducerea atâtor trofee importante și nu voi uita acea noapte faimoasă de la Istanbul", a zis Gerrard.

În cei 17 ani petrecuţi pe Anfield Road, Steven Gerrard a îmbrăcat de 504 ori tricoul lui Liverpool, reuşind să înscrie 120 de goluri. În 2015 s-a transferat în SUA, unde a evoluat în 34 de partide pentru LA Galaxy. În această perioadă a strâns şi 114 selecţii în echipa naţională a Angliei, pentru care a marcat în 21 de rânduri. Are în palmares o Ligă a Campionilor, o Cupă Uefa, o Supercupă a Europei, 2 Cupe ale Angliei şi 3 Cupe ale Ligii, toate câştigate cu Liverpool. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează