INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

VIDEO+FOTO Meci SENZAȚIONAL pe Anfield! Liverpool învinge spectaculos City, 4-3, și urcă pe podium

Foto: Reuters +14   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 14 ianuarie 2018 19:53

 Echipa lui Klopp urcă pe podium! Liverpool a reușit un meci senzațional cu liderul City, înscriind de 4 ori și ratând alte ocazii mari de gol. "Cetățenii" le-au dat mari emoții în prelungiri însă, fiind aproape de a egala. În cele din urmă "cormoranii" s-au impus cu 4-3. Vezi AICI VIDEO de la meci!

Jurgen Klopp e primul antrenor care-l bate de două ori pe Guardiola marcând cel puțin 4 goluri, după ce artiștii săi din Liverpool au frânt seria ”cetățenilor” de 30 de meciuri fără eșec.

I s-a înfundat până la urmă și lui Guardiola. Klopp i-a pus ieri prima piedică lui Man. City în acest campionat, după o prestație absolut încântătoare. Lecție de fotbal ofensiv, predată liderului.

Cine-l regretă pe Coutinho?

"Cormoranii" n-au uitat de bătaia teribilă încasată în tur (0-5) și mușcă rapid din "cetățeni". Chiar la întâia șansă ivită, Oxlade-Chamberlain pedepsește culoarul oferit spre marginea careului și nu îl iartă pe Ederson: diagonală letală.

Entuziasmul fantastic al fanilor îi împinge pe băieții lui Klopp să preseze. Nici nu se simte c-a plecat Coutinho! City iese din încercuire abia după 20 de minute și Agüero (în ofsaid nesemnalizat) trece aproape de 1-1, la centrarea lui De Bruyne.

Devierea lui Lovren, la șutul trimis de Sané, îl îngheață pe linie pe Karius. E doar corner. Liderul ajunge greu la poartă, însă când reușește, Sané se joacă pe stânga cu Matip și Gomez și egalează la "scurt"!

"Cetățenii" turmentați

Derbyul explodează în actul doi. Otamendi nimerește transversala cu o lovitură de cap, la o fază în care absentul Karius nu a reacționat. În schimb, Ederson are un reflex salvator la "bomba" lui Salah. Liverpool replică, urcând nivelul decibelilor în tribună. În trei minute de uluială, apărarea lui Pep își etalează lacunele teribile, de care Firmino și Mané profită, cu finalizări de clasă. Lob, bară-gol, apoi șut la vinclu.

"Cetățenii" își pierd complet capul, gafează și Ederson, cu o degajare pentru Salah, încă un lob magnific! Seria de 30 de meciuri fără K.O. în Anglia a lui Guardiola s-a pulverizat. Sau nu? Bernardo Silva și Gündoğan incendiază finalul, dar și minunile au o limită. 

1 an fără o zi trecuse de la ultimul joc în care City, cu Guardiola pe bancă, a primit 4 goluri. Și tot la Liverpool, 0-4 cu Everton

16 dueluri s-au disputat între echipele pregătite de Guardiola și Klopp. Spaniolul conduce cu 7-6 la victorii, 3 fiind remize

15 ani sunt de la cel mai recent succes obținut de Manchester City în Premier League pe Anfield Road, 2-1, pe 3 mai 2003

Liverpool a pus astfel capăt seriei de 30 de meciuri fără înfrângere a echipei lui Guardiola și a egalat-o în clasament pe Chelsea, pe locul 3, cu 47 de puncte, "cormoranii" având golaveraj mai bun. City rămâne lider, 62 de puncte, la o distanță confortabilă față de rivala din oraș, United, 47 de puncte și un meci mai puțin.

Liverpool - City 4-3
Au marcat: 
Chamberlain 9, Firmino 60, Mane 62, Salah 68 / Sane 41, Bernardo Silva 84, Gundogan 90+1 VIDEO

Liverpool: Karius - Gomez, Matip, Lovren, Robertson - Chamberlain, Can, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane
Rezerve: Mignolet - Alexander-Arnold, Klavan, Milner, Lallana, Ings, Solanke
Antrenor: Jurgen Klopp

City: Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Delph - De Bruyne, Fernandinho, Gundogan - Sterling, Aguero, Sane
Rezerve: Bravo - Zinchenko, Danilo, Mangala, David Silva, Bernardo Silva, Brahim Diaz
Antrenor: Pep Guardiola

Arbitru: A. Marriner / Asistenți: S. Ledger, R. West / Rezervă: M. Dean

înfrângere surprinzătoare pentru "tunari"

Într-un meci jucat azi, de la ora 15:30, Arsenal a pierdut în deplasarea de la Bournemouth, 1-2. Golurile au fost marcate de Wilson 70 și Ibe 74, respectiv Bellerin 52. Arsenal e în afara locurilor de cupe europene, pe locul 6, cu 39 de puncte. Vezi aici VIDEO de la meci!

Alte rezultate ale etapei a 23-a

Ieri: Chelsea - Leicester 0-0
Crystal Palace - Burnley 1-0
Huddersfield - West Ham 1-4
Newcastle - Swansea 1-1
Watford - Southampton 2-2
Tottenham - Everton 4-0
Luni, ora 22: United - Stoke

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
514473335374243
Ion Ionescu  •  15 Ianuarie 2018, 13:35

Go Reds !

raikkonen79
raikkonen79  •  15 Ianuarie 2018, 00:19

Meci superb dar au fost niste gafe...cel putin la Stones si Matip...demne de Chiriches

capca1
capca1  •  14 Ianuarie 2018, 22:36

When The Reds Go Marching In...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează