INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

VIDEO Barcelona este noua campioană a Spaniei! Lionel Messi a fost din nou decisiv, Cifre uluitoare: al 7-lea titlu în ultimii 10 ani

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 mai 2015 17:55

Cu o etapă înainte de final, Barcelona a cîştigat matematic campionatul în Spania.

Jucătorii lui Luis Enrique au patru puncte avans faţă de Real Madrid şi au obţinut al 23-lea titlu din istorie.

Atletico Madrid - Barcelona 0-1 (Messi 65') - VIDEO

Catalanii s-au impus în meciul cu Atletico Madrid, 1-0, graţie golului lui Messi. Rivala Real Madrid a cîştigat meciul cu Espanyol,4-1, dar nu a fost suficient pentru elevii lui Carlo Ancelotti.

Luis Enrique, aflat la primul sezon ca antrenor al celor de la Barcelona, a reuşit să egaleze performanţele reuşite de Pep Guardiola şi Tito Vilanova, care au cucerit la Liga în primul sezon.

Catalanii au ajuns la o performanţă incredibilă. În ultimii 10 ani, Barcelona a cîştigat de şapte ori titlu în Spania.

8
titluri de campion are Xavi, toate cu Barcelona

Catalanii pot realiza tripla în acest sezon. Barcelona este calificată atît în finala Cupei Regelui Spaniei şi UEFA Champions League.

"Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes şi fanilor noştri" Luis Enrique

Tripleta ofensivă, formată din Leo Messi, Neymar şi Luis Suarez, a fost decisivă în acest sezon, marcînd 115 goluri în toate competiţiile. 

Messi a ajuns la 283 de goluri marcate în Spania, fiind pe locul opt în topul marcatorilor din primele cinci campionate ale lumii. Argentianul a mai doborît un record: a ajuns la 80 de meciuri în deplasare în care a marcat, depăşindu-l pe Hugo Sanchez.

22
de trofee are Lionel Messi pentru Barcelona

 

 Real a cîştigat, dar nu a fost suficient

Real Madrid s-a impus cu 4-1 în meciul cu Espanyol, dar va termina sezonul pe locul doi, în spatele rivalei.

Cristiano Ronaldo a fost eroul madrilenilor, reuşind un hat-trick. Portughezul are 44 de goluri marcate în La Liga în acest sezon, cu trei în plus faţă de Messi. Starul madrilenilor are 220 de goluri înscrise în Spania, fiind al şaptelea marcator din istorie. 

În al doilea mandat la Real Madrid, Florentino Perez a investit 750 de milioane de euro şi a cîştigat doar patru trofee din 18 posibile: un campionat, două Cupe şi o Ligă a campionilor.

Real Madrid a cîştigat un singur campionat în ultimii şapte ani, fiind cea mai proastă perioadă a madrilenilor, din 1934-1953.

Espanyol - Real Madrid 4-1 (Stuani 73'/Ronaldo 59', 83', 91, Marcelo 79') - VIDEO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
albann0
albann0  •  18 Mai 2015, 08:51

NU ESTE UN JOB PIRAMIDAL. Munciti IN TIMPUL LIBER pe calculator la domiciliu intr-un PROIECT legal si inedit la nivel national/mondial si CASTIGATI BANI GARANTAT in functie de implicare si realizari, incheind contract de comision cu Editura ePublishers Srl. Urmati in prealabil timp de 12 zile un curs GRATUIT cu instruire de la zero trimis prin email, la finalul caruia deveniti dezvoltatori afacere inclusiv pe Piata Americana de carti elecronice (E-Book ). Pentru informatii complete, trimiteti mesajul “VREAU SA MA CONVING” la adresa de email : [email protected]

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

albann0
albann0  •  18 Mai 2015, 08:50

Messi, nu-i om, e extraterestru prin modul cum joaca.

valiza.epo
valiza.epo  •  18 Mai 2015, 08:26

Miss Cristina e trista... Isi va schimba gelul de par...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează