INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - ATLETICO MADRID 1-4

VIDEO Falcao deasupra curcubeului » Nu există vîrf în lume ca Radamel: columbianul a spulberat-o pe Chelsea în Supercupa Europei!

Numele victoriei este Radamel Falcao Garcia // Foto: Reuters +2   FOTO
Numele victoriei este Radamel Falcao Garcia // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 01 septembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 01 septembrie 2012 17:35

Atacantul de 26 de ani i-a oferit trofeul Europa League lui Atletico. Şi tot el aduce Supercupa la Madrid. MVP-ul nu putea fi altul.

Ploaia s-a oprit la Monte Carlo şi două curcubee splendide s-au arcuit peste "Louis II". Dar Radamel Falcao a fost aseară deasupra curcubeului. A luminat jocul, i-a dat culoare şi pasiune, şi vigoare, şi prospeţime, şi goluri, multe goluri. Un hat-trick divin, inimitabil.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Acest columbian este unic şi de departe cel mai valoros vîrf din lume. Cel mai în formă. Nu foarte înalt, numai 1,77 m, dar tehnic, puternic, percutant şi cu o muşcătură din care nu mai scapă nimeni. I se spune "tigrul" şi este un tigru. Tigrul feroce din Santa Marta.

Iar cînd prada e atît de naivă cum a fost Chelsea aseară, Atletico învinge. Cu 4-1 sau mai mult, dacă se concentrează pînă la capăt.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI FOTO DE LA MECI!

Artistul columbian şi pacientul englez
După numai patru minute, Falcao trage cu tot cu piciorul lui David Luiz şi mingea cutremură transversala. Mai trece puţin şi sudamericanul, lansat spre poarta lui Cech, mîngîie mingea ca un pictor impresionist, descriind traiectoria visată. Care îl surprinde şi pe David Luiz pe contre-pied. Bară-gol, 0-1.

Falcao dansează printre masivii apărători albaştri. E la marginea careului mare, Ashley Cole e în faţa lui, însă nu îl incomodează cu nimic. O altă atingere de artist a lui Radamel. Balonul se înalţă cît să îl sfideze pe Cech şi se opreşte sus, la colţul lung, în plasa laterală. 0-2 şi e de-abia minutul 19. Ce se întîmplă cu Chelsea?

Trei execuţii de vis. Toate cu stîngul
Care Chelsea? Ea a cucerit Champions? Falcao mai loveşte o dată bara, ca o tortură pentru Roberto Di Matteo, managerul londonezilor, uluit şi îngheţat pe bancă. Şi nu e tot. Iarăşi vîrful în alb şi roşu se desprinde cu uşurinţă de adversar. Şutul îl nimiceşte pe Cech. 0-3. Acum se termină prima repriză. Şi meciul, la un sfert de oră după pauză, cînd Atletico înscrie şi cu fundaşul central Miranda. 0-4. Stop-joc. Golul lui Cahill, ce salvează onoarea lui Chelsea, e întîmplător, norocos. Oricum nu mai contează.

E seara lui Falcao, iar columbianul poate părăsi gazonul în aplauzele fanilor. Şi ai lui Chelsea, care speră să îl vadă cîndva pe "Stamford Bridge". Spectacolul său de aseară a fost şi ultimul pe "Louis II" în Supercupa Europei. La anul, campioana Ligii şi cîştigătoarea EL se vor lupta pentru trofeu la Praga.

40 de milioane de euro a plătit Atletico Madrid în 2011, cînd l-a transferat pe Falcao de la FC Porto

2 este numărul Supercupelor cîştigate de Atletico în istoria sa: 2010, după 2-0 cu Inter, şi 2012

12 şuturi a avut Atletico pe poartă aseară, 7 Chelsea; 6 ocazii mari Atletico, numai una Chelsea

CHELSEA - ATLETICO MADRID 1-4
(Cahill 74 - Falcao 7, 19, 45, Miranda 60)

CHELSEA: Cech - Ivanovici, Cahill, D. Luiz, Ashley Cole (90 Bertrand) - Lampard, Mikel - Ramires (46 Oscar), Mata (81 Sturridge), Hazard - Torres. Antr. R. Di Matteo

ATLETICO: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis - M. Suarez, Gabi - Arda Turan, Koke (81 R. Garcia), Adrian (56 C. Rodriguez) - Falcao (87 Emre). Antr. D. Simeone
A arbitrat Damir Skomina (Slovenia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
mogul
mogul  •  01 Septembrie 2012, 22:03
Postat de paiazze pe 01 Septembrie 2012, 13:51

:))) scuze, sunt chior.

nu-i nimic tu o sa fii judecator la CCR ca si Zegrean ala are dopuri de sampanie la ochi si citeste ca tine . Una peste alta sincere felicitari pentru Atletico . merita Champions League in locul lui Chelsea la orice ora . Respect senor Falcao . Fotbalul tau e frumos

1745flo
1745flo  •  01 Septembrie 2012, 14:13
Postat de faurul_pamantului pe 01 Septembrie 2012, 01:32

L ati macant pe R din '''''SUPECUPA'''' europei,,,)))) nu v a mai dat bani voiculescu?? ,,,))))

le da mure voiculescu, de foame au inceput sa manance litetrele!

paiazze
paiazze  •  01 Septembrie 2012, 13:51
Postat de paiazze pe 01 Septembrie 2012, 13:50

"cata prostie poate sa zica unii"... no comment...

:))) scuze, sunt chior.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează