INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA - ATHLETIC BILBAO 2-1

VIDEO FC Barcelona rămîne în cursa pentru titlu, după 2-1 cu Athletic Bilbao

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 21 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 aprilie 2014 11:09

FC Barcelona s-a impus cu greu duminică seara, scor 2-1, în faţa lui Athletic Bilbao. Bascii au deschis scorul prin Aduriz ('50), iar catalanii au egalat prin Pedro ('72). Messi a închis tabela ('74) din lovitură liberă.


Meci greu pentru catalani aseară, pe Camp Nou. Bilbao a ţinut-o în şah pe Barça mai mult de 70 de minute. Fără Pique, Puyol, Jordi Alba, Neymar şi Busquets, Gerardo Martino a început cu Bartra şi Mascherano în cendrul defensivei, Song alături de Xavi şi Iniesta la mijloc, plus Alexis Sanchez şi Pedro alături de Messi, în atac. 

REZUMAT VIDEO

De partea cealaltă, Ernesto Valverde l-a lăsat pe bancă Rico, abia revenit după o accidentare, titularizîndu-l pe Moran alături de Iturraspe.

Ocaziile s-au succedat la ambele porţi, atît catalanii, cît şi bascii ratînd ocazii imense prin Alexis Sanchez, respectiv Aduriz.

Acelaşi Aduriz a deschis scorul ('50). După o greşeală a lui Bartra în faţa lui Muniain, mingea a ajuns la Aduriz, care a trecut de Alves şi a şutat plasat, la colţul lung, învingîndu-l pe Pinto.

Echipa lui Martino a restabilit egalitatea prin Pedro ('72), după o acţiune a lui Alves, pe dreapta. După doar două minute, Messi a executat perfect, pe jos, o lovitură liberă din marginea careului, învingîndu-l pe Iraizoz. Catalanii rămîn astfel în cursa pentru titlu în La Liga.

FC Barcelona:
Pinto - Alves, Bartra, Mascherano, Adriano - Song, Xavi, (Fabregas '70), Iniesta - Alexis Sanchez (Tello '87), Messi, Pedro.

Athletic Bilbao:
Gorka Iraizoz - De Marcos, San Jose, Laporte, Balenziaga - Iturraspe (Benat '83), Moran (M. Rico '63) - Susaeta (Toquero '85), Herrera, Muniain - Aduriz

Atletico Madrid e lider în La Liga, cu 85 de puncte, Barcelona e pe doi, cu 81, iar Real Madrid e pe 3, cu 79. Echipa lui Carlo Ancelotti are însă un meci mai puţin disputat.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
dreamer123
dreamer123  •  21 Aprilie 2014, 17:34

nu joaca nimic barca...

neaga1900
neaga1900  •  21 Aprilie 2014, 12:44

Crede cinve,ca Barca mai poate castiga La Primera!? Eu nu cred, desi doresc. Au mai ramas de jucat -Atletico:Valencia(d), Levante(d), Malaga(a) si Barcelona(d)...Barcelona:Villareal(d), Getafe(a), Elche(d) si Atletico (a)....Real:Osasuna(a), Valencia(a), Valladolid(d), Celta(d) si Español(a)...Barca ramane cu sansa a treia , in orice caz:Atletico trebuie sa piarda minim patru puncte(unul ar putea fi in Valencia si celelalte trei in Nou Camp),iar Barca sa castige tot(la egalitate de puncte-cu Atletico - ar castiga Barca asta numai daca Real se impidieca macar o data)

putregaiu
putregaiu  •  21 Aprilie 2014, 11:24
Postat de plischi pe 21 Aprilie 2014, 09:43

nu mai comenteaza nimeni legat de barca?! cum se scurge timpul pe langa noi, oameni buni...

unii isi schimba avatarele cu Atletico, altii cu Liverpool

Vezi toate comentariile (4)
Comentează